A Laberkase az meleg párizsinak felel meg? Mi az összetétele?
Az elsö téved, darált (pépesített) színhús és füszerekböl áll, semmi más nincs benne.
És a kérdezö is téved, mert nem hulladékból (legfeljebb MO-on), hanem jó minöségü húsból készül .
A Leberkäse egy a magyar disznósajthoz hasonló szennytermék, gyakorlatilag sült májkrém, ha hasonlítani akarjuk valamihez. Tükörfordításban "májsajt", ez ugye utal az összetételére. A magyar neve húskenyér.
Valóban "színhúsból" illetve jobban mondva 99% állati összetevőből (pl. máj, darálék, porc, bőrke, has, belek, stb.) készül és ezeken kívül csak fűszert tartalmaz.
A minőségi ételtől messze áll, egy olcsó húsipari melléktermék, ami a fűszerezésnek és a gyorskaja-szerű eladásnak köszönhetően igen népszerű.
Hogy a minőségitől mennyire messze áll ez a termék azt az bizonyítja a legjobban, hogy a jelenlegi szabályok szerint pl. csupán 5% májat kell tartalmaznia ahhoz, hogy ezt a nevet viselhesse egy termék.
Az ár is árulkodó: a Leberkäse nálunk már kevesebb, mint 4€/kilóért is kapható, amiért itt sehol nem kapsz ehető minőségű húst (a feldolgozott meg értelemszerűen mindig drágább a nyers húsnál hiszen benne van a munka, előállítás költsége is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!