Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A Laberkase az meleg párizsina...

A Laberkase az meleg párizsinak felel meg? Mi az összetétele?

Figyelt kérdés
2017. júl. 15. 13:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%
Én húskenyérként ismerem. A pontos összetételével nem vagyok tisztában, ha jól emlékszem, darált hús, hagyma, zsemle, fűszerek vannak benne, szerintem jóval több húst tartalmaz, mint a párizsi...
2017. júl. 15. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
szerintem nem, nyesedékekből készítik én úgy tudom
2017. júl. 15. 15:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Régebben hazánkban is széles körben elterjedt volt _húskenyér_ néven, de valahogy kikopott a kínálatból.
2017. júl. 15. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
2017. júl. 15. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
75%

Az elsö téved, darált (pépesített) színhús és füszerekböl áll, semmi más nincs benne.


És a kérdezö is téved, mert nem hulladékból (legfeljebb MO-on), hanem jó minöségü húsból készül .

2017. júl. 15. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi már találtam egy oldalt róla! Köze sincs a színhúshoz, legalja ételnek tartják az osztrákoknál.
2017. júl. 15. 16:47
 7/13 anonim ***** válasza:
62%
Az egyik legolcsóbb kaja, a kis pénzből élők közt népszerű.
2017. júl. 15. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
68%

A Leberkäse egy a magyar disznósajthoz hasonló szennytermék, gyakorlatilag sült májkrém, ha hasonlítani akarjuk valamihez. Tükörfordításban "májsajt", ez ugye utal az összetételére. A magyar neve húskenyér.


Valóban "színhúsból" illetve jobban mondva 99% állati összetevőből (pl. máj, darálék, porc, bőrke, has, belek, stb.) készül és ezeken kívül csak fűszert tartalmaz.


A minőségi ételtől messze áll, egy olcsó húsipari melléktermék, ami a fűszerezésnek és a gyorskaja-szerű eladásnak köszönhetően igen népszerű.


Hogy a minőségitől mennyire messze áll ez a termék azt az bizonyítja a legjobban, hogy a jelenlegi szabályok szerint pl. csupán 5% májat kell tartalmaznia ahhoz, hogy ezt a nevet viselhesse egy termék.


Az ár is árulkodó: a Leberkäse nálunk már kevesebb, mint 4€/kilóért is kapható, amiért itt sehol nem kapsz ehető minőségű húst (a feldolgozott meg értelemszerűen mindig drágább a nyers húsnál hiszen benne van a munka, előállítás költsége is).

2017. júl. 15. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
61%
A bajoroknál nagyon nagy hagyománya van a Leberkäse-nek,és jó étteremben igenis nagyon jól elkészítik,jó alapanyagokból. Dolgoztam azon a területen étteremben,és nem nyesedékből csinálták. Tükörtojást,barna mártást,és sültkrumplit tálaltak mellé.
2017. júl. 15. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
44%
A Leberkäse NEM májból van, söt nincs is benne máj, a benne lébö "Leber" elötag ónémet "Leib" jelentésü szóból ered, ami tartalmilag a "kedvenc" értelemben volt használatos.
2017. júl. 15. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!