Pünkösdre, mit?
Mitmit?
Van aki már pünkösdöt is ajándékozással tölti?
Vagy te március 15 és okt. 23. eéőtt szintén felteszed a kérdést?
Mindenesetre halottak napjára már megvan a válaszom, majd ne kérdezd meg: VIRÁGOT bazzeg, virááágot!
Ejhha bazzeg, elnéztem a kategóriát.
Így már annyira nem is gáz a kérdés. No mindegy.
Húsleves + törtkrumpli + rántotthús, mellé kannásbor.
Első osztályú!
szia! vasárnap brokkolikrémleves, Bakonyi tejszínes-gombás szelet, nokedlivel.gyümölcstorta.
hétfőn, raguleves,Stefániavagdalt, petrezselymes krumpli,
paradicsomsaláta, tiramisu.
üdv.
A hagyományos pünkösdi húsétel a borjú és a bárányhús.
Legtöbben borjúsültet készítenek, akár egybesütve, akár szeletekben, mindenféle szósszal.
A báránynak főleg a lábszárvégét vagy a fartőjét sütik le, sok hagymával és fokhagymával. Persze Magyarorszagon minkettőből lehet pörköltet is csinálni!
Kerti sütésnél, ha szép az idő, még nyárson forgatott báránypecsnyét is meg lehet próbalni, ha elég nagy a vendégsereg!
Mindezeket leginkább primőr zöldfőzelékekkel, salátákkal tálaljuk, akkor is, ha burgonyát vagy rizst is adunk melléje.
Jó étvagyat mindenkinek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!