Németországban miért nincs fagyasztott gyalult tök?
Sokminden nincs németországban amit Magyarországon viszont lehet kapni és nagyon szeretünk. Pl. Túró rudi, igazi túró, normális kenyér vagy zsemle, kifli, stb.. ezek sztem mind OTTHON (Magyarországon) a legjobbak.
De a tökfőzeléket is nagyon szeretjük,de kénytelenek vagyunk otthonról kihozni. Miért nem lehet kapni németben szerintetek? Tudom h a rendes tököt amit le kell reszelni az kapható..
De van főzőtök, mondom,hogy Spaghettikürbis a neve. Nem tudom ti hol éltek de BW meg Bayern régióban minden faluszéli bódé tele van vele augusztustól decemberig, szóval nyugodtan be lehet tárazni és elfagyasztani, ha annyira kell.
Boltban tényleg ritkán van.
Azt azért erősen cáfolnám, hogy a hokkaido tök büdös, egy sokkal nemesebb és ízletesebb fajta, mint a főzőtök, a termesztése is bonyolultabb. A főzőtököt magyarországon az olcsósága és az egyszerűsége miatt használják, a hokkaido tök nem véletlenül népszerű világszerte. Ősszel nagyon sok étterem kínál szezonális tökös ételeket, pl. sütőtökös gnocchit, lasagnet, krémlevest, egyebeket, érdemes kipróbálni, nagyon finom.
A magyar kenyér meg nekem ugyan nem esik jól. Sokat járok haza a családom miatt, évi 40 napot legalább otthon töltök, de az a legnagyobb kínszenvedés számomra otthon, hogy nem lehet egy tisztességes kenyeret vagy zsemlét kapni, mint Németországban, csak azt a felfújt, ízetlen vizes szart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!