A kutya- és a macskahús milyen ízű?
Sok afrikai, vagy távol-keleti országban (köztük a nyugatinak tekinthető Dél-Koreában és Japánban is) igen elterjedt. De vajon tényleg tartalmazz annyi hasznos tápanyagot, mint a hagyományos húsállatoké, vagy pusztán a szegénység és/vagy a kultúra miatt fogyasszák azt?
(Állatvédők ne haragudjanak meg a kérdésem miatt, nem akarom népszerűsíteni ezt a fajta húsfogyasztást).
Nem gondolom hogy démonizálni kéne a kutya vagy a macska fogyasztását. Persze, létezik olyan hogy a nagy szegénységben eszik az emberek, de ilyen Magyarországon is van, sőt rosszabbak is. Az interneten keringett egy időben az a kép ahol a cigányok hattyút sütnek a vasútállomásnál..
De ahol van kultúrája ezen állatok a fogyasztásának ott nem kóborkutyákat esznek, hanem tartják őket levágásra. Ezzel szerintem nincs semmi baj, ugyan olyan állat mint a többi. Gondolj bele mi milyen természetesen eszünk marhát meg disznót, több milliárd embernek ez elképzelhetetlen, előbb ugranának egy vonat elé minthogy ezeket egye. Van ahol rovarokat esznek, máshol tengerimalacot, szerintem egyik sem rosszabb mint a másik.
Szerintem a macska olyasmi lehet mint a nyúl.
2-es, de hogy a fas*omba eteted meg a macskát csak növényi táplálékkal?
Kizárt, hogy a macskának olyan legyen a húsa, mint a nyúl. A nyúl növényi táplálékot fogyaszt, én inkább mondanám a csirkéhez hasonlónak a nyulat. A macskát nem kóstoltam(nem is tervezem, még mielőtt... ), de az eltérő táplálkozás miatt nem lehetnek egyformák.
Értelmetlen kérdés.
Kérlek, írd le milyen ízű a mustár!
"Az interneten keringett egy időben az a kép ahol a cigányok hattyút sütnek a vasútállomásnál."
Gasztronómiai szempontból ebben semmi extra nincs. Ugyanolyan víziszárnyas, mint a vadliba, vadkacsa. 100-150 éves magyar szakácskönyvekben még recepteket is találsz.
# 5 Köszi, de én ezt arra hoztam fel példának hogy a szegénység és az éhség nagy úr, itt Pesten a hajléktalanok vadásznak mindenre.
# 3
Felépítésre, inasságra gondoltam. A macska húsát is olyan feszesnek gondolom mint a nyúlét. Persze, más a táplálkozásuk, nem tudom hogy ez mennyit számít, sajnos nem ettem még húsevő marhát meg nyulat hogy legyen összehasonlítási alapom a növényevővel.
# 7
Akkor félreértettelek, elnézést, így már világos. #5. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!