Hogyan készíthető mochi ragacsos rizsből?
Sima ragacsos rizs van itthon. Érdekelne hogy hogyan tudnék belőle mochit csinálni? Az a baj hogy a legtöbb ilyen jellegű recept angolul van, én meg hülye vagyok angolból, a fordító meg nem ér semmit. Egyáltalán érdemes belekezdeni, vagy vegyek inkább ilyen jellegű rizslisztet?
Annyit tudok hogy rendesen meg kell vele szenvedni. Esetleg robotgépet lehet használni a gyúráshoz vagy minden esetben kézzel kell csinálni?
Sokat nem tuti, hogy segíteni fogok, de mi azért próbáltunk mochit készíteni (főleg a párom, én nem szeretem a mochit).
Vannak egyszerű receptek is. A klasszikus iszonyatosan bonyolult, hosszan készül és nekünk nem jött be. Egy másikból véletlenül pudingrecept lett...
A most általunk mochinak nevezett recept mikrós és pofonegyszerű, de nem olyan igazi mochi. Azért hasonlít, hisz rizslisztből van ez is. Cukrot nem használunk hozzá, szerintünk felesleges. Víz, rizsliszt, mazsola. A párom heti tizet biztos készít, néha többet, alapétele. Aranyos kis lapos valami lesz belőle szilikonformában, de nem lehet töltelék köré formázni, mint egy rendes mochit és az állaga sem ugyanolyan. De ha igazi mochit szeretnék, ebből indulnék ki, nem egy igen bonyolultból.
# 1
Nekem igazából egyszerű rizstésztára van szükségem töltelék nélkül. Az igazi szándékom az, hogy ilyesmit készítsek belőle: [link]
Ha annak az elkészítésében tudnál segíteni, annak nagyon hálás lennék.
# 3
Nem, nekem teljesen natúr, sima rizstészta kell. Az volna a legjobb ha el lehetne készíteni ragacsos rizsből (ha már úgy is van itthon) hogy ne kelljen hozzá külön ilyenfajta rizslisztet venni.
3. vagyok.
Kérdező csak annyi, hogy nem teszel bele matcha port és ennyi.
Sima rizslisztből csinálod, de jó ragacsos rizsből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!