Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Van itt olyan aki még nem...

Van itt olyan aki még nem evett tócsit?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tudjátok a barátommal már régóta együtt vagyunk. Szereti a főztöm és sok félét szoktam főzni-sütni. Más nemzetekét is, itthonit is.. de egyik nap nemrég tócsit. És most derült ki, hogy ő olyanról még nem is hallott, és azt sem tudja mi az. Komolyan létezik ember rajta kívül aki nem evett még tócsit? [link]
2010. ápr. 24. 21:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Tócsni az, nem tócsi :)

De biztos, hogy van sok ember, aki nem evett, sőt azt sem tudja mi az. Én IMÁDOM!!!

2010. ápr. 24. 21:36
 2/17 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy evett már, csak sok helyen más a neve! Pl:macok, lapcsánka, lepcsánka, recsege, lapótya, matutka, tócsni, toksa, cicege, tócsi, gánica, matutka, krumliprósza, görhöny, lapotyka, rösztike, harula, röstiburgonya, lepkepotyi, berét, bodag, cicedli, pacsni, dödölle
2010. ápr. 24. 21:42
 3/17 anonim ***** válasza:
Biztos csak más néven ismeri, a családban lepcsánkának hívjuk, a tócsni néven csak nemrég ismerem.
2010. ápr. 24. 21:42
 4/17 anonim ***** válasza:
Én sokféleképpen ismerem, a családnak szoktam is csinálni, de sosem eszem belőle!Nekem nem szimpi!
2010. ápr. 24. 21:43
 5/17 anonim ***** válasza:

Én imádom,fokhagymás v. sima tejföllel...nyami...

Sőt,én van hogy reszelek bele egy kis sárgarépát,úgy is nagyon finom.

Amúgy ahány ház annyi féle a neve,nálunk lepcsánka,apám barátnője tócsninak hívja,ő debreceni.

2010. ápr. 24. 21:48
 6/17 anonim ***** válasza:
Nálunk a lapcsánka az a gombóc (pl. szilvásgombóc) tésztája pici olajon kisütve, sós étel. (Hajdú-Bihar)
2010. ápr. 24. 21:54
 7/17 anonim ***** válasza:
Én sem tudtam sokáig, hogy mi az a tócsni, pedig szeretem. Mi krumplibabának hívjuk.
2010. ápr. 24. 21:54
 8/17 anonim ***** válasza:
sztem mindenki evett:XD És cicegének is hivják,de nálunk tócsni:)
2010. ápr. 24. 21:59
 9/17 anonim ***** válasza:
Én bodag és dödölle néven ismerem, nagymamám mindig ezt ette. És olyan kedvesen tudta mondani, hogy "bodag", azóta is így hívom. Egyébként Szeged környéki vagyok, ha ez számít valamit.
2010. ápr. 24. 22:01
 10/17 anonim válasza:
nálunk tócsi n nélkül. de én utálom :D
2010. ápr. 24. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!