Van itt olyan aki még nem evett tócsit?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Tudjátok a barátommal már régóta együtt vagyunk. Szereti a főztöm és sok félét szoktam főzni-sütni. Más nemzetekét is, itthonit is.. de egyik nap nemrég tócsit. És most derült ki, hogy ő olyanról még nem is hallott, és azt sem tudja mi az. Komolyan létezik ember rajta kívül aki nem evett még tócsit? [link] 2010. ápr. 24. 21:34
1/17 anonim válasza:
Tócsni az, nem tócsi :)
De biztos, hogy van sok ember, aki nem evett, sőt azt sem tudja mi az. Én IMÁDOM!!!
2/17 anonim válasza:
Lehet, hogy evett már, csak sok helyen más a neve! Pl:macok, lapcsánka, lepcsánka, recsege, lapótya, matutka, tócsni, toksa, cicege, tócsi, gánica, matutka, krumliprósza, görhöny, lapotyka, rösztike, harula, röstiburgonya, lepkepotyi, berét, bodag, cicedli, pacsni, dödölle
3/17 anonim válasza:
Biztos csak más néven ismeri, a családban lepcsánkának hívjuk, a tócsni néven csak nemrég ismerem.
4/17 anonim válasza:
Én sokféleképpen ismerem, a családnak szoktam is csinálni, de sosem eszem belőle!Nekem nem szimpi!
5/17 anonim válasza:
Én imádom,fokhagymás v. sima tejföllel...nyami...
Sőt,én van hogy reszelek bele egy kis sárgarépát,úgy is nagyon finom.
Amúgy ahány ház annyi féle a neve,nálunk lepcsánka,apám barátnője tócsninak hívja,ő debreceni.
6/17 anonim válasza:
Nálunk a lapcsánka az a gombóc (pl. szilvásgombóc) tésztája pici olajon kisütve, sós étel. (Hajdú-Bihar)
7/17 anonim válasza:
Én sem tudtam sokáig, hogy mi az a tócsni, pedig szeretem. Mi krumplibabának hívjuk.
8/17 anonim válasza:
sztem mindenki evett:XD És cicegének is hivják,de nálunk tócsni:)
9/17 anonim válasza:
Én bodag és dödölle néven ismerem, nagymamám mindig ezt ette. És olyan kedvesen tudta mondani, hogy "bodag", azóta is így hívom. Egyébként Szeged környéki vagyok, ha ez számít valamit.
10/17 anonim válasza:
nálunk tócsi n nélkül. de én utálom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!