Pizzára hogy illik a tukortojás?! Kóstolta már valaki?!
Lehet rakni rá tojást de annak nem sok köze van a pizzához.
Érdemes megnézni a pizzériák kínálatait, olyan feltéteket képesek rárakni hogy elképesztő.. Csirkemell, juhtúró, gyrosos, magyaros, tejföl, bbq szósz.. Ezek pizzának nehezen nevezhetőek.
Szerintem nagyon finom a tükörtojásos verzió, mi mindig ütünk rá 2-3 tojást, ha itthon sütünk pizzát. Csak annyi a lényeg, hogy azt a sütés legvégén kell csak ráütni, mielőtt a sajtot rászórod, mert ugye kb 6-7 perc alatt megsül, és nem kell, hogy agyonsüljön.
Amúgy a pizza eredetileg a szegények étele volt, ilyen maaradékfelhasználós kaja, tehát mindent ráraktak az olaszok, amit találtak otthon. Úgyhogy ha te is ilyen módon készíted, az teljesen autentikus. Általában az "igazi" olasz pizzán relatíve kevés feltét van, de ennek csak az az oka, hogy a szegényeknek nem volt otthon sokminden az éléskamrában. Meg az, hogy az olaszok általában nem szeretik a túl bonyolult ízeket.
Szóval szó sincs róla, hogy a pizza az valami gourmand kaja lett volna, aminek merev szabályai vannak, hogy mi kerülhet rá. Inkább a tészta elkészítése az érdekes, mert azt rendesen meg kell keleszteni, és nagyon forró sütőben kéne sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!