Szicíliában miért nem illik ketchupot kérni a pizzára?
Azért, ert a szicíliaiak büszkék - és joggal - a saját paradicsomszószukra.
Nem veszik jónéven, ha ezt egy amerikai - szerintük "pacsmag" - gyári szósszal öntöd nyakon.
Mert ketchup alá nem kell jó pizza, és felmerül a kérdés, hogy annyira rossznak találtad-e, hogy ketchuppal kell elfedni az ízét, vagy ha úgyis csak ketchuppal szereted a pizzát, akkor mit keresel olyan helyen, ahol jó pizzát sütnek.
Nagyban analóg azzal, mintha elmennél egy kiváló pincészethez, és kólát kérnél a legjobb boraikba, vagy egy minőségi pálinkafőzdében minden pálinkát azonnal leöblítenél egy pár korty sörrel.
Minden étel-ital készítőjének sértő, ha a termékét olyan módon fogyasztod, ahogyan csak a szart szokták ehetővé-ihatóvá tenni. Valószínűleg tudják, hogy te így szoktad meg, de elvárják, hogy adj egy esélyt annak, hogy amit ők csinálnak, az eleve finom, és nem kell feljavítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!