Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Tipikus magyar kaják?

Kata0403 kérdése:

Tipikus magyar kaják?

Figyelt kérdés

Külföldre megyek és családnál fogok lakni. Ajándéknak tipikus magyar kajákat akarok vinni. Eddig a Túró Rudi, Balaton szelet és a pirospaprika vannak a listámon.

Tudtok még?

2016. júl. 11. 03:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
46%

Alkoholt lehet vinni, csak ha nem a duty free-ben veszed meg, akkor a feladandó csomagodba kell tenni.

Én csokikat vinnék, ami viszont ilyen melegben lehetetlen, mert totál össze fog olvadni. A külföldi csoki legtöbbször szar! A magyar csokik ezerszer finomabbak. Én már vittem magyar édességekből csomagot többször is (nem ilyen időben) és nagyon nagy sikere volt mindig.

Húskészítményt semmiképp sem vinnék.

Szóval pirospaprika, Tokaji, esetleg valami szuvenír boltba benézhetsz, hátha kapsz valami jó ötletet. Szerintem a pálinka is jó ötlet.

2016. júl. 11. 10:12
 12/27 anonim ***** válasza:
72%

Téliszalámi - ez nagyon jó, mert külföldön mindenhol háromszor annyiba kerül, mint idehaza. Ezt értékelik.

A Túró Rudit megosztó étel, és könnyen romlik, hűteni útközben nem tudod majd, ha megolvad, undorítóan néz ki. A csokoládé hülyeség. Mi nem vagyunk csoki nagyhatalom, a csokoládé-fogyasztási kultúránk a béka segge alatt van, a Balaton szelethez hasonló színvonalú cuccok külföldön is vannak minden országban. Ha már édesség, akkor inkább valami Ziegler csoki parány vagy pilóta keksz - eredeti.

A pirospaprika viszont jó ötlet, de tényleg magyar és minőségi legyen, ne valami gagyi, amit nem is magyar paprikából készítenek.

Én egyébként Pick téli szalámit és egy üveg jóféle pálinkát vagy Unicumot vinnék.

2016. júl. 11. 11:25
 13/27 anonim ***** válasza:
87%
Kézi poggyászban nem lehet felvinni 2 deci folyadékot, egy decit lehet felvinni. A piát a feladott poggyászba kell tenni, ha szállítani akarod.
2016. júl. 11. 11:30
 14/27 A kérdező kommentje:
Köszi mondenkinek!!! :)
2016. júl. 11. 14:09
 15/27 anonim ***** válasza:
79%

"A külföldi csoki legtöbbször szar! A magyar csokik ezerszer finomabbak"

ööööö, te valami nagyon fura ízlelőbimbójú egyed lehetsz, ha a magyar csokikat finomabbnak érzed az olasz, svájci, osztrák, német, holland, belga stb. csokiknál.

2016. júl. 11. 14:24
 16/27 anonim ***** válasza:
13%

15: nem, nagyon is értek a csokikhoz.

Olyan nincs, hogy belga csoki. Van egy két gyártó, akinek jó a csokija, de a kevésbé ismertek ott sem jók. Mint ahogy szinte sehol sem.

Magyarországon meg pont a csak nálunk ismert tipikus magyar csokik a finomat, Balaton, Kapucíner, vagy a sütik, Vaníliás karika, Pilóta.

Imádom az édességet, bejártam a fél világot és mindenhol veszek helyi csokikat. Úgyhogy tudom, hogy miről beszélek.

Eddig egy helyen ettem nagyon finom, helyi csokikat, Oroszországban. Amerika, angol csokik borzalmasak. Skandináv országokban van egy-két jó márka, de a többi semmilyen. Olasz csokiból semmi híres nincs. Német kommersz. Abból itthon is lehet kapni ezer félét, de sose veszek.

2016. júl. 12. 08:55
 17/27 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem az ízérzékelésed (meg a magyar csoki) borzalmas, nem a külföldi csokik.
2016. júl. 12. 13:27
 18/27 anonim válasza:
Gulyásleves, dobos torta
2016. júl. 14. 20:28
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

"Olyan nincs, hogy belga csoki. Van egy két gyártó, akinek jó a csokija, de a kevésbé ismertek ott sem jók."

Belgiumban NINCS csokoládégyártás?

Mikor jártál utoljára ott? Mert még Francia- és Németországban is a belga csokoládé a menő:

[link]

Fura ízlésed lehet, hallod!

2016. júl. 14. 20:37
 20/27 anonim ***** válasza:
20%
Betűzdelt vöcsök árpaszemes betyár raguval és galuskával.
2016. júl. 14. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!