Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Más nemzetek milyen zsiradékot...

Más nemzetek milyen zsiradékot használtak sütéshez, főzéshez, tartósításhoz?

Figyelt kérdés
Mi alapból a disznózsírt, az olaszok gondolom az olívaolajat....
2016. ápr. 28. 23:08
 1/2 anonim ***** válasza:

"mi alapból disznózsírt" utoljára nagymamám (94 éves) konyhájában láttam disznózsírt, 5-6 éves koromban.


Németországban élek egyébként jó ideje, itt elsősorban vajat, olívaolajat használnak túlnyomóan, de sokan használnak tökmag, repce, szőlőmag, dióolajat, stb.

2016. ápr. 29. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Valóban kimaradt a kérdésből, hogy "tradicionálisan".


Most már inkább a napri olaj a domináns a magyar konyhában, de használnak margarint, vajat, kacsa és disznózsírt is.

2016. ápr. 29. 17:04

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!