Milyen íze van egy ramen-nek?
Bocs, de ha neked a rámen olyan, mint a húslevse tésztáal, akkor még nem ettél ráment.
Persze, egy fajta húsleves zöldségekkel meg tésztával, de ízre nem sok hasonlóság van a kettö között. Többek közt a rámenben elég sok szójaszósz is van, emellett általában kimondottan csípös ízü.
Kérdezö: ha érdekel, tudok egy jó receptet adni. (Nem porokból meg zacskóból, de nem 5 perc az elkészítése!)
Rámen - japán recept lefordítva:
Alaplé - célszerü elözö nap elkészíteni:
1 kisebb levestyúk (vagy esetleg 3-4 - lehetöleg házi - csirkecomb)
kb 5 cm-es gyömbérgyökér
1 közepes hagyma
4 fokhagymagerezd
3-4 db sárgarépa
só
Lassú tüzön húslevest fözni (3-4 óra), leszütni, kihüteni.
A hús a rámenbe:
500 g börös császárhúst minden oldalán enyhén átsütni, ne legyen barna
100 ml sojaszósz,
100 ml rizsbor
1 ek cukor
1 zöldhagyma szárastól feldarabolva
3 cm gyömbér reszelve
Annyi víz, amennyi ellepi a húsdarabot
Ezt kb 40 percig gyöngyözve fözni, a húst kiszedni és 3-4 cm-es szeletekre vágni, melegen tartani, levét félretenni.
Közben
4 tojást keményre fözni, a héját leszedni és a hús levében még 10 percig lassan fözni, hogy szép barnás szine legyen. Ha kész, kiszedni, hosszában félbevágni és melegen tartani
Ázsiai tésztát (tojásos, vékony spagetti formájú) megfözni, de ne legyen túl puha.
A tyúklevest, a császárhús levét és 2-4 ek szójaszószt egy fazékba tenni és 1-2 ek rizsbort adni hozzá, az egészet felforralni.
(Ha van: 100 g szójacsírát forró vízzel leforrázni, leszürni. 1 algalapot vékony csíkokra vágni) két zöldhagyma zöldjét vékony karikákra szeletelni.
Tálalás:
A levest levescsézsékbe tölteni és sok tésztát tenni bele - majdnem tele legyen a lé. Erre 2-3 szelet húst fektetni, 1-2 fél tojást a vágott felével fölfelé a csézse széléhez tenni, a csírát, algacsíkokat és a zöldhagymakarikákat rászórni.
Az eredeti lerírás szerint: pár percig élvezni a látványt és utána jó ízüen (pálcikákkal!!) megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!