Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen íze van egy ramen-nek?

Milyen íze van egy ramen-nek?

Figyelt kérdés
Kb. minden animében megjelenik és nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon milyen ízű lehet.

2016. jan. 9. 18:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobb áruházakban szokott lenni mikróban melegítős, vegyél egyet és egyél!
2016. jan. 9. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
25%
Olyan, mint egy tésztás húslevesnek. Mert az. Csak a fűszerezés tér el egy kicsit. Ez a ramen iránti vonzalom, mint ha te mindenáron pastát akarnál enni. A szóhoz ragaszkodsz, nem a tartalomhoz.
2016. jan. 9. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de ha neked a rámen olyan, mint a húslevse tésztáal, akkor még nem ettél ráment.


Persze, egy fajta húsleves zöldségekkel meg tésztával, de ízre nem sok hasonlóság van a kettö között. Többek közt a rámenben elég sok szójaszósz is van, emellett általában kimondottan csípös ízü.


Kérdezö: ha érdekel, tudok egy jó receptet adni. (Nem porokból meg zacskóból, de nem 5 perc az elkészítése!)

2016. jan. 10. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Rámen - japán recept lefordítva:


Alaplé - célszerü elözö nap elkészíteni:

1 kisebb levestyúk (vagy esetleg 3-4 - lehetöleg házi - csirkecomb)

kb 5 cm-es gyömbérgyökér

1 közepes hagyma

4 fokhagymagerezd

3-4 db sárgarépa


Lassú tüzön húslevest fözni (3-4 óra), leszütni, kihüteni.


A hús a rámenbe:


500 g börös császárhúst minden oldalán enyhén átsütni, ne legyen barna

100 ml sojaszósz,

100 ml rizsbor

1 ek cukor

1 zöldhagyma szárastól feldarabolva

3 cm gyömbér reszelve

Annyi víz, amennyi ellepi a húsdarabot

Ezt kb 40 percig gyöngyözve fözni, a húst kiszedni és 3-4 cm-es szeletekre vágni, melegen tartani, levét félretenni.


Közben

4 tojást keményre fözni, a héját leszedni és a hús levében még 10 percig lassan fözni, hogy szép barnás szine legyen. Ha kész, kiszedni, hosszában félbevágni és melegen tartani


Ázsiai tésztát (tojásos, vékony spagetti formájú) megfözni, de ne legyen túl puha.


A tyúklevest, a császárhús levét és 2-4 ek szójaszószt egy fazékba tenni és 1-2 ek rizsbort adni hozzá, az egészet felforralni.


(Ha van: 100 g szójacsírát forró vízzel leforrázni, leszürni. 1 algalapot vékony csíkokra vágni) két zöldhagyma zöldjét vékony karikákra szeletelni.


Tálalás:


A levest levescsézsékbe tölteni és sok tésztát tenni bele - majdnem tele legyen a lé. Erre 2-3 szelet húst fektetni, 1-2 fél tojást a vágott felével fölfelé a csézse széléhez tenni, a csírát, algacsíkokat és a zöldhagymakarikákat rászórni.


Az eredeti lerírás szerint: pár percig élvezni a látványt és utána jó ízüen (pálcikákkal!!) megenni.

2016. jan. 10. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
a tojast nem szabad kemenyre fozni ramenhez, tobb kerdesben is szerepelt mar, irtak mar jo receptet is, en is linkeltem parat de nagyreszet torlik. viszont forras nelkul nem illik bemasolni en meg igy tanultam... sajnalom h az oldal indent reklamnak vesz ha valaki segitseget ker
2019. dec. 11. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
0%
Borzasztó íze van.
2023. máj. 14. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!