Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ti már ettetek ramen-t? és ha...

Ti már ettetek ramen-t? és ha igen milyen volt?

Figyelt kérdés

2013. okt. 4. 07:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig kétszer csináltam. Az első simán egyszerűen próbából csirkehússal, nekem annyira nem ízlett a férjemnek nagyon. Az volt utána a szülinapi kívánsága úgyhogy múlt vasárnap újra készítettem. Másodszorra garnélarákkal és shitaki (nem tudom, hogy kell írni) gombával. Így már nekem is nagyon bejött. Nem tudom mennyire autentikus a recept amit használtam egy angol oldalon találtam meg a számomra legszimpatikusabbat, az alapján főztem meg. A speciális hozzávalókat: soba tészta, szezámolaj pedig a Culinarisban vettem meg. Elküldjem a receptet?
2013. okt. 4. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
pls küld el megkérem anyámat hogy csináljon már rég óta szeretnék enni :)
2013. okt. 5. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
oké majd továbbitom neked! :)
2013. okt. 6. 07:47
 4/7 anonim válasza:
köszi
2013. okt. 6. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:
nekem is pls *.*
2013. okt. 7. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mivel többen írtatok a recept miatt, elküldöm itt is, hátha valakinek még hasznos lesz:



Így szoktam főzni:


Hozzávalók: Soba tészta (fejenként 1 adag) Culinarisban vagy Ázsia boltban kapható, ha nincs szerintem a smack levesek tésztájával is tökéletes, én azzal helyettesíteném

1 evőkanál reszelt gyömbér

1-2 evőkanál szezámolaj szintén culinaris

2 gerezd összenyomott fokhagyma

fejenként fél tojás

1 leveskocka

2-3 evőkanál szójaszósz

újhagyma (ha nincs tökéletes a snidling)

mungóbabcsíra (tesco, auchan kapható)

algalap (van ahol sushi lap vagy nori lapként árulják) (elhagyható, de finom benne) Auchan, Culinaris beszerezhető, Auchanban olcsóbb valamivel.Ami az alapízét adja. Szerintem a shitaki gomba (ebből lehet szárítottat is venni nagyobb boltokban), garnélarák kombó nagyon finom, de lehet csirkemell, sonka, szóval tényleg bármi.


Elkészítés:


Az olajban kicsit megpirítjuk a fokhagymát és a gyömbért majd felöntjük kb. egy liter enyhe húslevessel (ha nagyon erős az íze akkor 3/4 rész leves 1/4 rész víz keverékével) vagy vízzel amibe 2 leveskockát dobunk. Beleteszük a kockára vágott húst vagy a rák és friss gomba keverékét. Ha szárítorr gombával csináljuk, azt érdemes előző éjjel beáztatni vagy legalább 3-4 órát áztatni és azt a lét amiben ázott felhasználhatjuk a leveshez. Közben kifőzzük a tésztát és megfőzzük a tojást. Ha megfőtt a hús/rák/gomba a levest ízesítjük szójaszósszal. Apránként érdemes adagolni, és közben kóstolni, hogy ne legyen túl erőteljes szója íze. Ha szükséges sózzuk. A húst/gombát/rákot kiszedjük félretesszük a levest pedig leszűrjük.


A tányér aljára tesszük a tésztát. A többi apróra vágott hozzávalót (hagyma, babcsíra, algalap, hús, gomba, rák) ízlésesen elrendezzük a tésztán , a tojást csak félbevágjuk, ha friss gombát használtunk az is maradhat egészben. Annyi levet öntünk rá óvatosan csúrgatva (én kancsóból öntöttem), ami épp ellepi a tojást.


Jó étvágyat

2013. okt. 8. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
cookpaden (authentic ramen néven) nosaltyn és konyhaparádén is vannak jó receptek. attól függ milyen az alapié de leginkább egy húsleves szójásan, ha valamihez hasonlítani kell
2019. nov. 25. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!