Mivel többen írtatok a recept miatt, elküldöm itt is, hátha valakinek még hasznos lesz:
Így szoktam főzni:
Hozzávalók: Soba tészta (fejenként 1 adag) Culinarisban vagy Ázsia boltban kapható, ha nincs szerintem a smack levesek tésztájával is tökéletes, én azzal helyettesíteném
1 evőkanál reszelt gyömbér
1-2 evőkanál szezámolaj szintén culinaris
2 gerezd összenyomott fokhagyma
fejenként fél tojás
1 leveskocka
2-3 evőkanál szójaszósz
újhagyma (ha nincs tökéletes a snidling)
mungóbabcsíra (tesco, auchan kapható)
algalap (van ahol sushi lap vagy nori lapként árulják) (elhagyható, de finom benne) Auchan, Culinaris beszerezhető, Auchanban olcsóbb valamivel.Ami az alapízét adja. Szerintem a shitaki gomba (ebből lehet szárítottat is venni nagyobb boltokban), garnélarák kombó nagyon finom, de lehet csirkemell, sonka, szóval tényleg bármi.
Elkészítés:
Az olajban kicsit megpirítjuk a fokhagymát és a gyömbért majd felöntjük kb. egy liter enyhe húslevessel (ha nagyon erős az íze akkor 3/4 rész leves 1/4 rész víz keverékével) vagy vízzel amibe 2 leveskockát dobunk. Beleteszük a kockára vágott húst vagy a rák és friss gomba keverékét. Ha szárítorr gombával csináljuk, azt érdemes előző éjjel beáztatni vagy legalább 3-4 órát áztatni és azt a lét amiben ázott felhasználhatjuk a leveshez. Közben kifőzzük a tésztát és megfőzzük a tojást. Ha megfőtt a hús/rák/gomba a levest ízesítjük szójaszósszal. Apránként érdemes adagolni, és közben kóstolni, hogy ne legyen túl erőteljes szója íze. Ha szükséges sózzuk. A húst/gombát/rákot kiszedjük félretesszük a levest pedig leszűrjük.
A tányér aljára tesszük a tésztát. A többi apróra vágott hozzávalót (hagyma, babcsíra, algalap, hús, gomba, rák) ízlésesen elrendezzük a tésztán , a tojást csak félbevágjuk, ha friss gombát használtunk az is maradhat egészben. Annyi levet öntünk rá óvatosan csúrgatva (én kancsóból öntöttem), ami épp ellepi a tojást.
Jó étvágyat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!