Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Külföldon élők! Benneteket mi...

Külföldon élők! Benneteket mi lepett meg a konyhában?

Figyelt kérdés
Olyasmire gondolok, ami jobb-, rosszabb- vagy más, mint Magyarországon.

2015. aug. 19. 15:14
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok érdekes választ! :)

Én Franciaországban élek már nagyon régen, de amikor kijöttem, hozzá kellett pl. szoknom, hogy az ecet nem 20%-os, hanem csak hat, viszont van belőlük vagy negyvenféle változat. Abban az időben M.O.-n csak egyfélét lehetett kapni.

A tejföl sem ugyanaz, túró nincs vagy csak ritkán, és kovászos uborka is csak újabban létezik lengyel konzervben. De azt szoktunk itthon csinálni, pláne, ha ilyen meleg van.

A százféle forrásvíz is alig ízetlenebb, mint a pesti dunavíz! :)

2015. aug. 19. 18:26
 12/19 anonim ***** válasza:
97%
10. - ezen a környéken tényleg a spätzle az isten, krumplit sokkal kevesebbet esznek, mint nálunk :D Persze más környékeken biztos máshogy van, ezek a svábok a kib**szott rántott hús mellé is spätzlét kérnek szósszal :DDD
2015. aug. 19. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok.

Rántott húshoz már én is Spätzlét eszek.:D


https://www.youtube.com/watch?v=MyJtf-oIB-M

2015. aug. 19. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
86%

Anglia: mindenbe tesznek mentát. Van mentás sör, csoki, zöldborsó, még mentás kolbász is.

Meg a csipszek. ECETES csipsz!!!! Undorító.

2015. aug. 26. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 Vookie ***** válasza:
81%
Németország: igen, a "rendes" túró hiányzik nekem is :) . Furcsállottam -még a 90es évek végén- a sült Camembert lekvárral!?! De megszerettem azt is. Az "echte ungarische Gulasch" pedig nincs fözve, amíg szaftja lesz, hanem fö egy darabig és ha megfött a hús, keményítövel besürítik. A fözelékeket, ha fözök, furán nézik. Ja, és levesbe, fött tojásra, mindenbe megy -még az elsö kóstolás elött a Maggi.
2015. szept. 1. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 A kérdező kommentje:

Amit Franciaországban "goulache hongrois"-nak hívnak, az egész egyszerűen egy marhapörkölt, még csak nem is hasonlít a levesre.

Ettől föggetlenül imádom a francia konyhát, még a tengeri herkentyűket, a békát és a csigát is, a milliónyi sajtról és salátáről nem is beszélve.

De eleinte (száz évvel ezelőtt!) a magyar cukros-ecetes saláták után furcsa volt, hogy itt mustárral-olajjal készítik őket, és nem is a főételhez fogyasztják, hanem előtte vagy utána.

2015. szept. 1. 20:41
 17/19 Vookie ***** válasza:
100%
Igen:)) Én is mutattam már anyukámnak százszor, mert tudni akarta, hogy hogy kell Egy jó Vinaigrette-et csinálni, de nem áll rá a keze:)
2015. szept. 1. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
81%

Igazából nem lepett meg semmi.


Az angolok nem tudnak főzni, semmi kreatív dologban nem jók, nem meglepő, hogy a kajáik sem finomak.

A franciakonyhából nekem az otthoniak, a hidegkonyha ízlett, franciasaláta, kaszinótojás, sonkás tekercs, stb.

A más nemzetiségek konyháit meg megkóstoltam, de annyi.

Imádom a krumplit, nekem az a minden, akárhogyan. Semmi bajom nem volt Németországban a káposztás dolgokkal sem, finom is, egészséges is.

Az eceten én is meglepődtem, hogy milyen híg, de különben is hígítjuk, nem? Egészséges is, ha már valamit teszünk a zöldségre, jobb, mint a mindenféle öntet.

Jobbat nem találtam, mint Mo-on, esetleg egészségesebbet, de azt igazából már ott is megtaláltam, igaz nem az átlag boltokban.

Itt a lengyel boltokban vannak a jobb európai dolgok, még fagyasztott szilvásgombóc is. Rendes, száraz túró, nem sós sajtok.Disznósajt, kovászos uborka, savanyú káposzta.

Egy magyar bolt is van, de sokkal drágább, és mostanában még a minőség is rosszabb. De van egy román bolt is, ahol kedvesebbek az eladók is, és a kolbász is szebb is, finomabb is.

Galuskaszaggatót többfélét is láttam a neten, még régebben, ha valaki keresi.

2015. szept. 15. 02:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 A kérdező kommentje:

A nokedliszaggatót és a mákdarálót én Pestről hoztam, mikor már haza lehetett menni a '90-es években.

De azt nem mondanám, hogy semmi újat és jobbat nem találtam. A francia konyha rendkívül változatos, és a regionális specialitások is gazdag, finom választékot nyújtanak.

Az ecetet természetesen hígítja az ember, de az elején furcsa volt, hogy sokkal több kell belőle. És itt olyan változatos a salátakészítés módja, hogy már nagyon régen nem csinálom a magyar fajtát.

Itt is van magyar bolt, de egy idő óta vacak és drága, a jugók meg gorombák és kelletlenek.

Lengyel kovászos uborkát szoktuk venni konzervben, ha elfogy az, amit - különösen az olyan forró nyarakon, mint az idei -, rengeteget csinálok itthon!

2015. szept. 16. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!