Ínyencek, akik már sok mindent megkóstoltatok: Mi volt az amitől meghátráltatok? És miért? Mi taszított?
Nekem a csiga nem akart lemenni. Azt hiszem az volt az oka, hogy nem olyan volt, mint amire számítottam. Nem ismertem az elkészítési módját, és azt hittem, hogy a házába visszatöltött csiga le van darálva, és összekeverve a fűszeres vajjal. Ellenben meglepődtem, amikor belenyúltam a hústűvel, hogy kibányásszam a mannát, és a tányéromba belepottyant a jól kivehető csigatalp a massza közül.
Egyébként ettem már sokféle húst: kengurut, struccot, cápát, homárt, fésűkagylót (az mennyei) garnélát, polipot, tintahalat, fogolyt stb. A békától jobban undorodom élve, mint a csigától, de a rántott békacombot megkóstolnám, mert látom hogyan néz ki bepanírozva, és nem tud meglepni kinézetre. Ti miket etettetek? Mi volt az ami végül nem ment le a torkotokon?
Èn nem vagyok ínyenc de azért ha úgy érzem kipróbálok több dolgot.
Amit nem tudtam megtenni, és soha nem is kostolnék meg, az a tengerisün élve...
Horvátoknál nyaraltunk, mikor idösebb olasz pár ott bontogatta a parton a tengeri sünöket és kenyérrel eszegették a belsejüket. Volt aki kipróbálta de az annyira gusztustalan...
En tengeri dolgokat sem nagyon bírok.
Régen imádtam a vese-velöt, már nem tudnám megennni.
Eddig minden ment, csiga (nem jött be), natto (mindenki óvott tőle s nem is volt benne semmi extra, kellemes cucc, bár nem lenne a kedvencem, nem vagyok szójás), a békacomb igen finom :)
Pacalt nem akarnék enni, azt hiszem, de lehet, hogy az is ehető, az én életemből nagy ívben kimaradt s ez rendben is van így.
Sült patkányt és bogarat (ha garantálják, hogy nem keserű vagy valami) szívesen kóstolnék...
Két lényeges csiga elkészítési mód van, a francia és a katalán (spanyol).
Amire te számítottál az a francia csiga, ahol lepépesítik a húsát. A katalán csigánál meghagyják egyben, és nem fűszervajjal szolgálják fel, hanem egy olyasmi lében, ami ízében afféle átmenet a mi gulyáslevesünk és a japán misó leves között.
Én ettem polipot, struccot, galambot. Finomak voltak de igazából bármit bevállalnék.
Most rendeltem neten csokoládéba mártott szöcskét, kíváncsi leszek rá :D
7# Hol lehet ilyen különlegességeket rendelni?
Privátban linkeld be légyszi, mert nekem egyszer töröltették, amikor ajánlottam itt egy oldal termékét.
Tintahal, rák, polip, pacal, mind jöhetnek. Régen megettem a csirke fejéből a velőt is főve - ma már nem tenném, de csirkelábból nagyon finom leves vagy kocsonya tud lenni.
Ami nem jött be: fokhagymás csiga házában. Az enyém le volt darálva, de akkor se! :D Épp csak megkóstoltam, de utána közöltem a pincérrel, hogy igen siessen kifele valami erős röviddel :D ami lemossa a torkomból, mert ott liftezett fel-le, illetve olyan érzésem volt, mintha ott csúszna a torkomban. Pont emiatt az osztrigát és persze a tengeri sünt sem próbálnám ki.
Azzal viszont vitatkoznék, hogy bogár nem lehet keserű: gyerekkoromban a málnabokornál eszegetve néha sikerült a nagy habzsolásban- ha nem voltam elég figyelmes - bekapnom egy-egy büdös bence nevű bogarat, hát az borzalmasan keserű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!