Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ínyencek, akik már sok mindent...

Ínyencek, akik már sok mindent megkóstoltatok: Mi volt az amitől meghátráltatok? És miért? Mi taszított?

Figyelt kérdés

Nekem a csiga nem akart lemenni. Azt hiszem az volt az oka, hogy nem olyan volt, mint amire számítottam. Nem ismertem az elkészítési módját, és azt hittem, hogy a házába visszatöltött csiga le van darálva, és összekeverve a fűszeres vajjal. Ellenben meglepődtem, amikor belenyúltam a hústűvel, hogy kibányásszam a mannát, és a tányéromba belepottyant a jól kivehető csigatalp a massza közül.

Egyébként ettem már sokféle húst: kengurut, struccot, cápát, homárt, fésűkagylót (az mennyei) garnélát, polipot, tintahalat, fogolyt stb. A békától jobban undorodom élve, mint a csigától, de a rántott békacombot megkóstolnám, mert látom hogyan néz ki bepanírozva, és nem tud meglepni kinézetre. Ti miket etettetek? Mi volt az ami végül nem ment le a torkotokon?


2015. jún. 18. 16:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Èn nem vagyok ínyenc de azért ha úgy érzem kipróbálok több dolgot.


Amit nem tudtam megtenni, és soha nem is kostolnék meg, az a tengerisün élve...

Horvátoknál nyaraltunk, mikor idösebb olasz pár ott bontogatta a parton a tengeri sünöket és kenyérrel eszegették a belsejüket. Volt aki kipróbálta de az annyira gusztustalan...

En tengeri dolgokat sem nagyon bírok.


Régen imádtam a vese-velöt, már nem tudnám megennni.

2015. jún. 18. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Ez valóban gusztustalan. Sok mindent hallottam már, de nem tudtam, hogy ezeket a jószágokat így megeszik. Fogtam már tengeri sünt, de vissza is dobtam a vízbe, nem is gondoltam ,hogy ezt csak így megeszik. Fene a gusztusukat :-D
2015. jún. 18. 18:16
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Eddig minden ment, csiga (nem jött be), natto (mindenki óvott tőle s nem is volt benne semmi extra, kellemes cucc, bár nem lenne a kedvencem, nem vagyok szójás), a békacomb igen finom :)


Pacalt nem akarnék enni, azt hiszem, de lehet, hogy az is ehető, az én életemből nagy ívben kimaradt s ez rendben is van így.


Sült patkányt és bogarat (ha garantálják, hogy nem keserű vagy valami) szívesen kóstolnék...

2015. jún. 18. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Én a pacalt megszerettem sok év után. Mára teljesen normális az étrendemben, a férjem szoktatott rá. Kizártnak tartom ,hogy a bogár keserű legyen, fehérje és protein. Más kérdés, hogy ha lehet kihagyom. A patkányt megkóstolnám. Áhh nem is tudom, minden elkészítés kérdése.
2015. jún. 18. 20:56
 5/12 anonim válasza:
100%

Két lényeges csiga elkészítési mód van, a francia és a katalán (spanyol).


Amire te számítottál az a francia csiga, ahol lepépesítik a húsát. A katalán csigánál meghagyják egyben, és nem fűszervajjal szolgálják fel, hanem egy olyasmi lében, ami ízében afféle átmenet a mi gulyáslevesünk és a japán misó leves között.

2015. jún. 18. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát akkor ez a kettő között volt, mert a csigaházba vissza volt helyezve a csiga egyben, de a bejáratnál el volt tömítve zöldes fűszeres vajas cuccal, aminek már alapból nem jött be az ízesítése. és ahogy bele nyúltam, a pép mögül pottyant ki a csiga. Szerintem gusztustalan volt. De azért fogheggyel bele haraptam, mert kíváncsi voltam az ízére, de nem akartam megszabadulni az előzőleg megevett drága és finom fésűkagylótól, ezért inkább kihagytam. Amúgy az íze valami pirított magra emlékeztetett, az állaga meg zúzára.
2015. jún. 18. 22:08
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én ettem polipot, struccot, galambot. Finomak voltak de igazából bármit bevállalnék.

Most rendeltem neten csokoládéba mártott szöcskét, kíváncsi leszek rá :D

2015. jún. 18. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 liliann13 válasza:
100%
tengeri izéket még nem ettem, kóstolás szintjén, esetleg jöhet. Igazándiból a vadhús az amivel a világból ki lehet zavarni (kivétel a pácol-sült vaddisznó, azt szeretem, a többit még megfőzni sem vagyok hajlandó).
2015. jún. 19. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

7# Hol lehet ilyen különlegességeket rendelni?

Privátban linkeld be légyszi, mert nekem egyszer töröltették, amikor ajánlottam itt egy oldal termékét.

2015. jún. 19. 11:42
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Tintahal, rák, polip, pacal, mind jöhetnek. Régen megettem a csirke fejéből a velőt is főve - ma már nem tenném, de csirkelábból nagyon finom leves vagy kocsonya tud lenni.


Ami nem jött be: fokhagymás csiga házában. Az enyém le volt darálva, de akkor se! :D Épp csak megkóstoltam, de utána közöltem a pincérrel, hogy igen siessen kifele valami erős röviddel :D ami lemossa a torkomból, mert ott liftezett fel-le, illetve olyan érzésem volt, mintha ott csúszna a torkomban. Pont emiatt az osztrigát és persze a tengeri sünt sem próbálnám ki.


Azzal viszont vitatkoznék, hogy bogár nem lehet keserű: gyerekkoromban a málnabokornál eszegetve néha sikerült a nagy habzsolásban- ha nem voltam elég figyelmes - bekapnom egy-egy büdös bence nevű bogarat, hát az borzalmasan keserű...

2015. jún. 19. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!