A 80-as évek Magyarországán egy átlagembernek mennyire volt drága húst enni és milyen gyakran jutott húshoz? Milyen húsokat lehetett kapni a boltban?
# 19/20 Időpont ma 14:16
A kérdés az volt, hogy "A 80-as évek Magyarországán egy átlagembernek mennyire volt drága húst enni és milyen gyakran jutott húshoz? Milyen húsokat lehetett kapni a boltban?"
#19: "Aki kijutott "nyugatra", akkor azért igencsak elámult a választékon és a színvonalon."
84-ben így jártam én is Hollandiában. Aztán rájöttem arra is, hogy rokonaim mindíg csak a legolcsóbb vagy az akciós dolgokat veszik (amik attól még jó minőségűek voltak), a választék kb. 80%-a túl drága nekik (ma már itt is így van számomra). De amíg akkoriban ők megvettek egy vacsorához 5 szelet karajt (fejenként egyet), nálunk ilyen menyiségnél a hentes esetleg viccesen megkérdezte, hogy a macskának lesz?
Egyébként, húsételt hétköznap ritkán ettünk otthon, de vasárnap nem telhetett el nélküle. Csirke, sertéscomb, oldalas, tarja, karaj könnyen beszerezhető volt, de egy sertés szűzpecsenyéért, marhalábszárért (sőt juhbeles virsliért) már menni kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!