Ki emlékszik a legelső, ősi zöldes-sárgás csomagolású banán ízű túró rudira?
macskanyelv, négercsók (ma is van de az már nem olyan)
habcsók a karácsonyfán
Utas csokit meg ABC-s csokit újra lehet kapni! És időnként a LIDL-nek vannak ilyen akciói, hogy régi idők kedvenc édességeit visszahozza 1-1 RETRO-hétre! Zizi? Pufi? Nagy Pufi? (Nekem minda3 csak Zizi...vegyes színű...ééédes! Hmmmmmh...... :'-)
Nah, ekkor kelljetek fel korán, és menjetek oda nyitásra...!! :-) :-)
EE
@ F/28 (2. hozzászóló)
Olyan golyórágót én még a minap is láttam a zirci Pennyben! Ott aztán vannak ilyen RETRO-édességek...
Italporból is akkor még nem a Bolero volt, hanem ilyen téglalapba hegesztett fóliában cukrozott, //rózsaszín=málna; narancssárga=narancs; citromsárga=citrom; zöld=zöldalma; kék=nemtudommilyenízű// (nemtommianeve) de döntöttük magunkba a nővéremmel meg uncsitesóinkkal. A Nagyi fiókjában mindig volt egy Sport-szelettel (akkor még csak ilyen formára vágott téglalap volt az, mint a Mókus szelet, ami rumos-diós volt)... Emellett voltak még olyan italporok is, amelyek közül néhány, az ízének megfelelő gyümölcs alakú műanyag pici műanyag csomagolásban volt kapható, zöld kupakkal, (citrom, alma, narancs, eper,... ) ill. ilyen mini műanyag üvegcsében volt ucsak hasonló, leggyakrabban narancsos nyalogatnivaló italpor.
2002-2004-ig ingáztam 400 km-en Magyarországon koliba és vissza, de Szolnokon mindig át kellett szállnom egy másik vonatra. Miközben várakoztam, betértem mindig egy kisboltba, ahol vettem olyan kemény, ámde jól rágható isssstenifinom nyalókát, kböző zöldség (pl. kukorica) ill. gyümölcsmintázattal, finom kellemes, nem émelygős ízben. Ott tényleg volt még ilyen finom régies, ízre és állagra NEM MŰ csavart nyalóka is. Aztán megtudtam, hogy ezeket, és még számos régi időket idéző nyalánkságot Debrecenből hozzák nagykerből. Mondanom sem kell, megkerestem a helyet, de mivel csak cégek vásárol6ttak, megkértem vkit, hadd vegyek "egy-két" édességet nosztalgiából. Mondanom sem kell, nem sokáig tartott ki... XD XD XD
EE
Nem édesség, de a régi hamburgeresekre emlékeztek? Amikor még nem volt meki. Volt minden nagyobb téren, végállomáson... Az az igazi csalamádés magyar hambi... hmmmm mennyi olyat ettünk :)
Meg azok az igazi régi fagyik... volt csoki, meg vanilia... és aholmár volt eper az nagy dolog volt! :D És az első jégrémek 90 táján? Calippo megvan? :D Meg volt egy olyan hosszúkás is ami hófehér volt, és tejfagyi :)
Olympos narancslé? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!