Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ki emlékszik a legelső, ősi...

Ki emlékszik a legelső, ősi zöldes-sárgás csomagolású banán ízű túró rudira?

Figyelt kérdés
Olyan kívül papírszerű, belül fehér bevonatos volt a papírja, mégis eltudott ázni a széttört ruditól. Meg pár nap alatt sokszor megsavanyodott. Az biztos igazi túró volt. Én azóta arra várok, hogy azt a citromos, kicsit banános ízt
2010. jan. 12. 02:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
kedves 10:00 állatoscsokit ma is kapni!!! én is ledöbbentem, bár az íze már negy ugyanaz. meg volt olyan is amin nem állatok voltak, hanem magyarországi várak. emlékszel? 28N
2010. jan. 12. 10:04
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
hú a banános rudi nekem is megvan :D emlékszem egyszer hoztak a vendégek és rajta maradt az ára. 3ft :D Meg a cica csokit sírom még vissza sokszor. Fekete/fehér félig átlátszó csomagolás és egy cicafej volt rajta. Azóta sem ettem olyan igazi vajkaramellát.. 23L
2010. jan. 12. 10:17
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

macskanyelv, négercsók (ma is van de az már nem olyan)

habcsók a karácsonyfán

2010. jan. 12. 10:31
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
áj láv jú csokoládé^^ <333
2010. jan. 12. 10:33
 15/21 anonim válasza:
100%

Utas csokit meg ABC-s csokit újra lehet kapni! És időnként a LIDL-nek vannak ilyen akciói, hogy régi idők kedvenc édességeit visszahozza 1-1 RETRO-hétre! Zizi? Pufi? Nagy Pufi? (Nekem minda3 csak Zizi...vegyes színű...ééédes! Hmmmmmh...... :'-)

Nah, ekkor kelljetek fel korán, és menjetek oda nyitásra...!! :-) :-)

EE

2010. jan. 12. 11:27
 16/21 anonim válasza:
100%

@ F/28 (2. hozzászóló)

Olyan golyórágót én még a minap is láttam a zirci Pennyben! Ott aztán vannak ilyen RETRO-édességek...

Italporból is akkor még nem a Bolero volt, hanem ilyen téglalapba hegesztett fóliában cukrozott, //rózsaszín=málna; narancssárga=narancs; citromsárga=citrom; zöld=zöldalma; kék=nemtudommilyenízű// (nemtommianeve) de döntöttük magunkba a nővéremmel meg uncsitesóinkkal. A Nagyi fiókjában mindig volt egy Sport-szelettel (akkor még csak ilyen formára vágott téglalap volt az, mint a Mókus szelet, ami rumos-diós volt)... Emellett voltak még olyan italporok is, amelyek közül néhány, az ízének megfelelő gyümölcs alakú műanyag pici műanyag csomagolásban volt kapható, zöld kupakkal, (citrom, alma, narancs, eper,... ) ill. ilyen mini műanyag üvegcsében volt ucsak hasonló, leggyakrabban narancsos nyalogatnivaló italpor.

2002-2004-ig ingáztam 400 km-en Magyarországon koliba és vissza, de Szolnokon mindig át kellett szállnom egy másik vonatra. Miközben várakoztam, betértem mindig egy kisboltba, ahol vettem olyan kemény, ámde jól rágható isssstenifinom nyalókát, kböző zöldség (pl. kukorica) ill. gyümölcsmintázattal, finom kellemes, nem émelygős ízben. Ott tényleg volt még ilyen finom régies, ízre és állagra NEM MŰ csavart nyalóka is. Aztán megtudtam, hogy ezeket, és még számos régi időket idéző nyalánkságot Debrecenből hozzák nagykerből. Mondanom sem kell, megkerestem a helyet, de mivel csak cégek vásárol6ttak, megkértem vkit, hadd vegyek "egy-két" édességet nosztalgiából. Mondanom sem kell, nem sokáig tartott ki... XD XD XD

EE

2010. jan. 12. 11:46
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Hmm.. 1 korombeli 16 éves csak álmodozni tud ezekről a dolgokról... (elsőnek!... sokan még a konzumot se ismerik, nekem is utána kellett nézni)
2010. jan. 12. 16:49
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem édesség, de a régi hamburgeresekre emlékeztek? Amikor még nem volt meki. Volt minden nagyobb téren, végállomáson... Az az igazi csalamádés magyar hambi... hmmmm mennyi olyat ettünk :)

Meg azok az igazi régi fagyik... volt csoki, meg vanilia... és aholmár volt eper az nagy dolog volt! :D És az első jégrémek 90 táján? Calippo megvan? :D Meg volt egy olyan hosszúkás is ami hófehér volt, és tejfagyi :)

Olympos narancslé? :)

2010. jan. 12. 16:53
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Leo jégkrém. műanyag kanalas!
2010. jan. 12. 17:44
 20/21 A kérdező kommentje:
Hát igen. Utascsokit egyébként lehet kapni a TESCo-ban, 80 ft körül van az ára. Kék papírban, vonat van rajta, a hűtőpultban árulják. Na az, szerintem majd ugyanolyan finom mint régen. Vékony piskótarolád párizsi krémmel töltve. A Bakonyi akadályversenyeken a porvacseszneki állomáson vettük mindig, de akkor még átlátszó csomagolásban volt. És a meggy márka, meg sztar üdítők?
2010. jan. 13. 00:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!