Hogy lehet szlovák eredetű étel a sztrapacska, ha Szlovákia államalapítása 1993. -ban történt, és ez az étel előtte is létezett?
Nem inkább felvidéki eredetű étel? Vagy csehszlovák?
Mert a történelemhamisítás nem áll Szlovákiától messze, nemrég arról volt hír, hogy Tokaj nevével árulnak bort Szlovákiában úgy, hogy nem is magyar szőlőből készült.
Szlovákok már akkor is éltek itt, amikor mi még kalandoztunk. Meg morvák is. Többek között. A káposztás nokedli felvidéki, ahol szlovákok, németek, magyarok élnek, éltek változó arányban.
Sok magyar étel van, amelyik csupa olyan alapanyagot használ, ami nem őshonos itt. Pl. a paprikás ételeink.
Ha már - nem tudom miért - ide hozod a politikát és a történelemhamisítást - az nem az, hogy Magyarország a magyaroké? Nagy-Magyarország magyar ajkú lakossága csak a legnagyobb kisebbség volt. Lélekszámuk nem érte el az 50%-ot.
De visszatérve az evésre: a szomszédos országok konyhájára erősen hatott a török világ, illetve a Habsburg uralom. Nincs tisztán magyar, szlovák, román stb. étel. A sztrapacskában Amerikából származó burgonya lakik. Akkor nevezzük amerikainak?
"Hogy lehet szlovák eredetű étel a sztrapacska, ha"
A kisgyerekek szokták: állítanak valamit, és mindjárt meg is kérdezik
"A kisgyerekek szokták: állítanak valamit, és mindjárt meg is kérdezik"
A kisgyerekekre inkább az jellemző, hogy ha egy témához semmi értelmeset nem tudnak hozzátenni, inkább név nélkül az interneten beszólnak valakinek, ezzel is többnek érezve magukat a társaiknál. Akinek nem inge...
Mindenki másnak köszönöm a válaszát, ment a zöld kéz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!