Mi ez a szlovák étel?
Figyelt kérdés
Ettem Pozsonyban egy nagyon finoom ételt, amit nálunk még nem. Nokedli volt, jó szaftos, és valami édeskés káposztaféle vagy egyéb zöldség (esetleg alma is???) volt rajta, szürkés-barna, nem nézett ki jól, de nagyon fini volt! Nem tudom, mitől lehetett édeskés, egy kis húsíze is volt talán, de asszem húst nem találtam benne.
Valaki megmondaná, mi a neve és hogy kell készíteni? Köszönöm!
2013. aug. 27. 22:08
1/6 anonim válasza:
Esetleg [link] ?
Amit a legtöbben Magyarországon sztrapacskának hívnak, az a szlovákoknál juhtúrós galuska néven fut.
3/6 anonim válasza:
Hogy rendelted, ha nem tudod a nevét?
5/6 A kérdező kommentje:
Jaj de jó, köszönöm mindenkinek! Én a sztrapacskáról eddig úgy hittem, hogy az a juhtúrós.
Azért nem tudtam a nevét, mert egy fogadáson adták, nem én rendeltem.
2013. aug. 28. 09:20
6/6 anonim válasza:
A magyar köznyelvi sztrapacska a szlovák brindzové halušky ételnek felel meg, míg a szlovák strapačky magyarul káposztás sztrapacska néven fut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!