A káposztás sztrapacskára is kell juhtúró?
A káposztásra nem szoktam juhturót tenni. Csak jól lepiritott káposztát :
Vagy ha káposztásat csinálok akkor ha van otthon túró a sztarapcska tésztába szoktam keverni ..
A káposztásra nem kell, csak savanyú káposzta.
Nem tudom mennyire autentikus a recept: [link]
Egy magyarul beszélő szlovák egyszer kioktatott, hogy mi hülyeséget beszélünk, mert a sztrapacska, az csakis káposztás lehet. A juhtúrós az brinzové haluski. De lehet, ő beszélt félre, nem tudom.
Nem szoktam én sem.Úgy készítem mint a káposztás tésztát.
Sült oldalashoz kiváló köret,próbáld ki!:)
Nálam a sztrapacska:
-vagy pirított savanyú káposztával
-vagy (juh)túróval készül.
A füstölt szalonna zsírja, és pörce mindkettőre jár.
Ez persze nem szentírás, mi így szeretjük.
isten ments. nem pászol a kettő együtt. Bár aki nem ismeri az hiheti hogy így jó ☻. Régebben csak frissen pirított füstölt szalonnát tettek rá. Mifelénk a juhtúrósra szalonnatepertő, a káposztásra rendes tepertő frissen megpirítva . Újabban eszik mindenféle húsokkal is, például nagyon pászol hozzá a rántott csirkemáj.
A strapačka eredetileg a káposztás, mert a neve azt jelenti boglyos. De van ahol a juhtúróst (brindzás) is úgy nevezik, de a tehéntúróst soha, pedig ugyan az a krumpli galuska. van még a furmaské strapačky - fuvaros galuska ez savanyúkápostás pirított szalonnával és sült kolbászal. Néhány apró kocka krumpli is van közte kifőzve, de csak kevés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!