Eredeti cseh sós/édes süteményt ismer valaki? (többi lent)
Pár darab EREDETI cseh süteményreceptre lenne szükségem egy versenyre.
FONTOS, HOGY EREDETI LEGYEN MERT CSAK AKKOR LESZ ÉRVÉNYES
Cseh kalácskák:
50 dg liszt, 1/4 l tej, 1 csipet só, 1/2 citrom, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 8 dg cukor, 10 dg vaj, 1 kocka élesztő. Ebből csinálsz rendes kelt tésztát. A tésztából rudat formázol, azt felvágod egyforma darabokra, azokból meggömbölyíted és kikent (vagy sütőpapíros) tepsibe rakod. Mindegyikbe csinálsz egy mélyedést amibe a tölteléket teszed. A mélyedéseket benyomni legjobb egy tiszta rongyból csinált golyóval ami meg van lisztezve, így egyformák lesznek. A kiemelkedő peremeket megkenni tojásfehérjével. Kicsit még hagyjuk kelni és meleg sütőben fél órát sütjük. Töltelék: 5 dg vaj, 5dg porcukor, 3 evőkanál tej, 25 dg túró, 1/2 citron, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, mazsola. A vajat a tojás sárgájával és cukrokkal kikeverjük, hozzákeverjük a túrót, reszelt citromhéját, bele a mazsolát, és a felvert fehérjét. Szokták tölteni szilvalekváral: 1/2 citron héját lereszelni, 4 szegfűszeget megdarálni borsőrlőn, 20 dg sűrű házi szilvalekvárt elfőzünk kevés vízel, beleteszünk 1 evőkanál rumot, 1 csomag vanília cukrot, 1/2 kanál fahéjat, ezt kikeverjük és beletöltjük a kalácskákba. lehet tölteni kanálal vagy töltő zacskóval díszesen (ekkor a túrósba nem teszük a mazsolát mert eldugítaná). Szokták mákos töltelékel is csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!