Székelykáposzta, borjúpörkölt nokedival és káposztával töltött paprikával, duplán panírozott rántotthús petrezselymes újkrumplival és kovászos uborkával...
Hm, még leírni is kész hízókúra! :)
13: a töltött káposzta, nokedli sem magyar ennyi erővel, a vadas meg végképp nem.
Magyar étel az, ami Magyarországon hagyományosként elfogadott. Ha aszerint kategorizálnánk, hogy melyik ered valóban kis hazánkból, a 0 felé tendálna az eredmények száma.
halászlé, gulyás leves
pörkölt nokedlival, uborkával
mákos guba, töltött káposzta
15. válaszoló, a kérdés valószínűleg nem az volt, hogy milyen eredetűek az ételek, hanem hogy milyen, Magyarországon elterjedt ételeket szeretünk.
Legalábbis én így értelmeztem. Felesleges a szőrszálat hasogatni.
Amit pl. mi Gundel palacsintának hívunk, az Bretagne-ban évszázadok óta elterjedt étel. Mégis jellemzően magyarnak tartják azok, akik itt élnek. Ez persze csak egy példa.
A rántott hús is, a gulyás is megtalálható más népeknél, de azért szerethetjük, hiszen gyerekkoruktól azt ették ükapáink is!
Jaj, bocsáss meg, igazad van!
Figyelmetlen voltam, és mikor elolvastam az összes hozzászólást, láttam, hogy Te is ugyanazt mondod, amit én.
Mégegyszer elnézést!
Attól függetlenül, hogy nullára pontoztatok, a kérdés nem az volt, mi honosodott meg nálunk, hanem Mi a.... "magyar étel"...
Ez nem szőrszálhasogatás, hanem pontosítás volt.
Szép napot nektek is !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!