1/1 anonim válasza:
Generálszósz
A hússütésnél megmaradt zsírt egy serpenyőbe öntjük, paradicsompürét teszünk bele, és rozsdabarnára pirítjuk (ne égjen meg, csak piruljon). Fűszerezzük ízlés szerint babérlevéllel, sóban tört fokhagymával, borssal, gyűszűnyi citromlével, reszelt citromhéjjal, felöntjük pici húslével, és forraljuk 5-6 percig. Ezután leszűrjük, majd kisütjük belőle a vizet, majd megszórjuk liszttel, egy percig keverjük, végül vízzel (ha van a sültnek leve, akkor azzal) felöntjük. Csomómentesre keverjük, és kiforraljuk. Adhatunk hozzá ezt-azt az étel jellegéhez igazodva: vajat, tejszínt, fehérbort, vörösbort…
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!