Híres, jellegzetes francia ételek?
Nem sorolom fel azt a milliónyi ételt, ami francia eredetű, az is elég, ha itt megnézed, régiók szerint:
csiga :D
szerintem ennél jellegzetesebb nincs is :D
Az, hogy a franciák "csigazabálók", egy tévesen elterjedt klisé.
Néhány régiótól és a nagyvárosoktól eltekintve az átlagfrancia nem eszi meg a csigát.
Sokkal jellemzőbb a rengeteg halfajta (négy tenger övezi az országot), és egyéb tengeri herkentyűk, még a béka is csak akkor szerepel egy jobb vendéglő étlapján, ha frissen hozzák a környező tavakból és egyéb vizekből.
Jellegzetes francia étel a cassoulet, a choucroute, a quiche, a lentille verte, a bouillabaisse, a ratatouille, a piperade, a tête de veau, a clafoutis, a breton far, a brest-i baromfi, a coq-au-vin, a daube, a bœuf bourguignon, a tartiflette, a fondue savoyarde, a fondue bourguignonne, a 390 féle sajt és az ugyanannyi, ezekhez az ételekhez való bor.
És akkor csak azokat soroltam fel, amik így hirtelen eszembejutottak! A desszertekról még nem is beszéltem, és a reggelihez fogyasztott "viennoiseries"-ekről sem...
de csúnya szó *csigazabálók*
talán csigaevők.
én még nem ettem csigát, de békacombot azt igen.
Az íze olyan mint a csirkéé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!