Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi a különbség a ravioli és a...

Mi a különbség a ravioli és a tortellini között?

Figyelt kérdés
vagy rosszul tudom, nem is hasonlitanak?
2009. dec. 12. 19:08
 1/2 anonim ***** válasza:
75%

RAVIOLI


[link]


[link]


Származás


A ravioli elnevezés Mantovából és Milánóból származik, de Olaszország más tájain is ismert. A toszkán olaszok például gnocchi verdinek, azaz zöld galuskának nevezik. Hazájában agnolottinak hívják, de becézik cappelaccinak is.


Érdekesség


Az eredeti ravioli kizárólag spenóttal és túróval töltött négyszögalakú tésztát jelentett.


Készítése, előállítása


Alaptésztája megegyezik a többi olasz pastáéval. A tészta kinyújtása után az alsó lapra kis töltelékkúpokat raknak, majd ráfordítják a másik tésztalapot és derelyevágóval a kívánt formára metszik.


Jellemzés


A tészta maga négyszögletes, vagy háromszög alakú, fodros szélű, apró tésztabatyu, amelyet hússal, sajttal, vagy zöldséggel töltenek.


Elkészítés, felhasználás


Jól illik hozzá mindenféle tejszínes, sajtos vagy paradicsomos mártás, de a kisméretű raviolikat (agnoliniket), levesbetétként is használhatjuk.


================================


TORTELLINI


[link]


[link]


Származás


A tortellini vagy tortellino szülőhazája Ferrara és Bologna környékére tehető.


Érdekesség


Az üres tortellini, az Inganna Preti - vagy más néven "papbecsapós tészta" - eredete igen érdekes. Olaszországban a templomi segítők között vannak az úgynevezett perpetuák, vagyis háziasszonyok, akik a papok élelméről gondoskodnak. A háborúk alatt azonban nem volt mivel megtölteniük a tésztát, ezért egyszerűen csak összehajtották, és töltelék nélkül tálalták az ételt.


Készítése, előállítása


Alaptésztája megegyezik a többi olasz pastáéval. A tészta kinyújtása után az alsó lapra kis töltelékkúpokat raknak, majd ráfordítják a másik tésztalapot és félkörökre vágják. Ezután az ujjuk köré csavarva gyűrűvé formálják, melyek csücskeit jól összenyomják.


Jellemzés


A tortellini nem más, mint egy hajlított, töltött tésztabatyu, melyet általában hússal töltenek, ugyanakkor töltelék nélküli formája (Inganna Preti) is ismert.


Elkészítés, felhasználás


Tejszínes, húsos mártással vagy levesbetétként egyaránt fogyasztható.


====================

2009. dec. 12. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
A tölteléke ugyanaz is lehet a formája más.
2010. ápr. 7. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!