Sült tejberizst hogyan csináljak?
Hozzávalók:
0.5 pohár rizs
6 pohár tej
2 evőkanál étkezési keményítő
1 tojás sárgája
1 pohár kristálycukor
1 csomag Vaníliás cukor
(1 pohár = 2 dl)
Elkészítés:
A rizst megmossuk, leszűrjük, majd 2 pohár vízben feltesszük főni abban az edényben, amiben az egészet előkészítjük.
Amikor elfőtt a vize, hozzáadjuk a tejet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Kis tálba a tojás sárgáját a keményítővel és kis tejjel összedolgozzuk, majd ezt is hozzáadjuk a rizshez. Forrás után kb. 5 percig főzzük. Egy személyes kis cserépedénybe vagy tűzálló edénybe adagoljuk (esetleg kis alufólia tálkákba).
A tűzálló edényeket tepsibe rakjuk, 3-4 pohárnyi vizet öntünk a tepsibe, majd magas hőfokon sütjük, míg foltokban meg nem barnul a tálkákban a felső réteg.
Hidegen tálaljuk.
az nem rizskoch amire te gondolsz
vaniliás sült tejberizs mint a szerájban
tejet forralni megfelelő mennyiségű rizset bele, ha túl sűrű akkor tejjel fel higitani, tenni bele cukrot izlés szerint, vaniliás cukrot
ez után alu süttálba tenni és addig sütni míg a teteje meg nem kapódik picit, kellemes barna foltok formájában
Sült tejberizs
Ez egy egyiptomi recept, szintén kissé átalakítva, gyerekek nagyon szeretik, hiszen az egyik kedvencük megújult formában.
Hozzávalók:
1 liter tej
0,5 kg rizs
Vaníliás cukor
1 tojássárgája
Liszt
Víz
A tejet egy kis vízzel felteszem főni, hozzáadom a megmosott rizst. A tojássárgáját összekeverem az egy evőkanál liszttel, cukorral, amíg nehezen folyó masszát kapok, majd hozzáöntöm a háromnegyedig megfőtt rizshez. Megvárom, míg egyszer felrottyan, majd tűzálló tálba téve a sütőben készre sütöm.
Egyiptomi tejberizs:
Karamellát készítve, a tepsibe először azt helyezem, majd ráöntöm a tejberizst, és így sütöm készre. Ekkor kihagyom belőle a vaníliásszószt.
ezeket szerintetek elkészíthetem tejbegrízzel is?
mert nem szeretem a rizst semmilyen formában, rizskókot már ettem, a rizs miatt nem ízlett.. de a tejbegríz imádom! szerintetek úgyis jó lenne??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!