Angliában milyen márkákat érdemes használni, alapanyag vásárlásnál mit kell figyelembe venni?
Kiköltöztem Angliába és itt azért sokkal másabb alapanyagok vannak. a mosószer, pipere márkák itt milyen néven futnak? otthon Jar, itt Fairy, az otthoni Baba termékcsalád itt Vaselin.
A tejfölből milyet kell venni? ami natúr ízű, nem édesített. tejszín milyen néven van? amit a fordító program kidob, sokszor hasztalan. tejnél is mi az, ami a legjobban hasonlít az otthonira? minden érdekel! fűszerek, alapanyagok, ahogy azokat itt megtalálom. fura, hogy szinte mindent "ízesítenek" (pl: sós vaj, natúr vaj...)lisztből milyet vegyek, ha sima habarásra akarom használni? minden ötlet jól jön! köszönöm.
Szerintem nagyon jók a kinti dolgok, de azon tedd túl magad, hgoy az otthonit keresed! Nem fog menni és egy csomó finomságról lemaradsz.
Általában az ár-érték arányt figyeltem. Például az Asda saját márkás termékei nagyon jók és olcsók is. Tejből én általában a zöld kupakost vettem, szerintem finom. Tojást mindig az Icelandben, mert ott a legolcsóbb és a minősége is jó. (Innen érdemes pizzát, kenyeret, fagyasztott zöldséget is venni.)
Ha a "magyarabb" fűszereket keresed, azt a spéci lengyel és magyar boltokban találhatsz, de számíthatsz rá, hogy drága.
Az 1 fontos boltban is érdemes körülnézni, nagyon angy a választék és jó dolgok vannak, kezdve a tisztítószertől az élelmiszerig.
Tényleg kísérletezni kell és elfogadni, hogy ez egy másik ország! Nem biztos, hogy az a jó, amit otthon is lehet kapni, sőt...
Nem mostanában voltam kint és nem sok időre, de hátha tudok hasznosat írni.
× Tejszín infó: [link]
× Tejfölt szerintem inkább magyar/lengyel boltokban nézz. Ami sour cream néven fut az köszönőviszonyban sincs a tejfölünkkel (egyszer használtam felesbe double creammel, bakonyi csirkéhez, ehető lett)
× Lisztnél arra figyelj, hogy nagyon menő a self-rising flour, amibe sütőport is kevernek. Amúgy habaráshoz plain flour kell neked.
× Tisztítószerből nekünk a LIDL-ben beszerezhető W5 jött be (a Fairy nagyon nem), az általános tisztítószert és a mosogatószert próbáltuk.
× Tusfürdők közül a Radoxot szerettem (nem a legolcsóbb, de megérdemlem).
Tényleg jobb lenne, ha nem ragaszkodnál ilyen görcsösen az itthoni dolgokhoz. Barátnőm anno, amikor kint voltunk 2 hónap alatt kibukott a "de ez nem olyan, mint otthon :(" mentalitásával.
Asda saját márkás termékei nagyon jók! Egy idő után meg lehet szokni az angol tejfölt is. Tejből a kék kupakosat vesszük , magas zsír tartalmú.
Mosószer : persil , öblítő Lenor, mosogatószer : persil - en ezeket használom.
Inkább konkrét dolgot kérdezz hogy azt hol éri meg megvenni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!