Németországban milyen ételeket érdemes mindenképpen megkóstolni? Mik azok, amik nagyon finomak?
A német kenyérfélék, zsömlék nagyon finomak, KIVÉVE, ha neked csak a fehérkenyér jó. Itt a legtöbb vagy vegyes, vagy rozskenyér, illetve sok a teljes kiörlésü mindenféle.
A virslifélék szintén nagyon jó izüek, és sokfélék, de NEM magyarosak. (Kolbász a magyar értelemben nem nagyon van, inkább szalámikat készitenek, amik szintén jók, de asok, mint MO-on.)
A tej-tejtermékek jó minöségüek és izüek, ugyanigy a 100%-os gyümölcslék is garantáltan azok, minden más nélkül.
Jóformán semmiben sincs tartósítószer, meg a legtöbb éllemiszerben nincsneke adalékok sem.
A fött ételek is izesek, ha nem magyaros izekre vágyol, mert a legtöbbem MO-ról eleve eldöntik, hogy a német konyha rossz és elöitéletesek.
Levesek közül: Soljanka, Fischsoljanka
Főtt étel: Ragu fin, Rouladen
Felvágottak: Mettwurst, Leberkäse
A vásárokban, utcán kapható mindenféle Würstchen, ezek nagyon finomak és különlegesek, de magyar ízesítésre ne számíts.
A német Eierlikör (tojáslikőr) is klasszissal jobb a magyarnál, különösen vaniliafagylaltra öntve:) Különféle ízesítéssel is kapható, pl. narancsos, diós, stb..
Bajorország, ahogy mondta valaki! Na meg mellettük a svábok!
Käsespätzle! Annál jobb nincs.
van olyan hentes amit ugy hivnak hogy Wurstbasar...
én imádom mindenüket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!