Hol lehet halvát venni? Kimérve, olcsón gondoltam, nem a konzervre.
"HALVA HÁZILAG (Ηαλβας)
Hozzávalók:
4 dl tej
30 dkg olajos mag (napraforgó, dió, mogyoró, mandula stb.)
30 dkg cukor
2 evőkanál vaj.
Az olajos magvakat apróra vágjuk, vagy megdaráljuk, elkeverjük a tejjel, cukorral és a vajjal és lassú
tűzön felforraljuk, állandó keverés mellett a tűz erejét csökkentve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
A kapott masszának illik elválni az edény aljától.
Formába öntjük hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések:
A keverék a besamelhez hasonlóan viselkedik, de sűrűbbre kell főzni.
A recept egy kg készítéséről szól.
A cukor részben vagy egészében helyettesíthető mézzel.
Ajánlatos arányosan kisebb mennyiséggel kísérletezni."
Halva :
A halva egy édesség, amelyet tipikusan szezámmagból készítenek, méz felhasználásával. A halva szó az arab حلوى = édes szógyökből származik.
A halva készülhet szezámmagból, szezámmag pasztából (tahini), vagy egyes helyeken napraforgóból. Népszerű a Közel-Keleten és a Balkánon, de ismert a volt Szovjetunió egyes területein is.
Én Romániában csak napraforgómagosat láttam,és nagyon finom volt,de a barátaim közül,akik megkóstolták, nem mindenkinek ízlett.
Köszönöm a válaszokat:):):):)
Sajnos messze van a román határ tőlünk-Kecskeméten lakom-,de a Lidl az elérhető.
Régebben a KGST-piacokon tudtam venni,hoztak Ukrajnából,Romániából még Bulgáriából is.Imádom!!!
Én is házilag szoktam csinálni. 1*re szuper lett, de azóta mindig túl "híg" marad, nem keményedik meg. Nem tudom először mit csináltam máshogy...
Amúgy meg: [link]
Halva. Én is keresgéltem már. Tuti lelőhely a Fővám téri vásárcsarnok alagsori üzlete, ahol ázsiai cuccokat árulnak.
LIDL: Promóciós termék volt, a múltkori akcióban, körül kell nézni, némelyik üzletben még lehet maradék, azt a polcokon hagyják még egy darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!