Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hol lehet halvát venni?...

Hol lehet halvát venni? Kimérve, olcsón gondoltam, nem a konzervre.

Figyelt kérdés
2009. nov. 25. 19:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Én lehet nem vagyok elég tájékozott,de mi az?
2009. nov. 25. 19:06
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Culinaris? Ez csak egy tipp de ott nagyon sok finomság van...
2009. nov. 25. 19:09
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én a múlt héten a Lidlben vettem o,5 kg 699 Ft.
2009. nov. 25. 19:33
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

"HALVA HÁZILAG (Ηαλβας)

Hozzávalók:

4 dl tej

30 dkg olajos mag (napraforgó, dió, mogyoró, mandula stb.)

30 dkg cukor

2 evőkanál vaj.

Az olajos magvakat apróra vágjuk, vagy megdaráljuk, elkeverjük a tejjel, cukorral és a vajjal és lassú

tűzön felforraljuk, állandó keverés mellett a tűz erejét csökkentve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

A kapott masszának illik elválni az edény aljától.

Formába öntjük hagyjuk kihűlni.

Megjegyzések:

A keverék a besamelhez hasonlóan viselkedik, de sűrűbbre kell főzni.

A recept egy kg készítéséről szól.

A cukor részben vagy egészében helyettesíthető mézzel.

Ajánlatos arányosan kisebb mennyiséggel kísérletezni."

2009. nov. 25. 19:53
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Merre laksz az országban ? Mert én amikor Erdélyben járok,mindig hozok,többet is mert eláll.Vettem már natúrt,csokist,vaníliásat,és nem konzerv.Ha a Román határhoz közel laksz,akkor megoldható,de hozathatsz olyan ismerőssel is aki kimegy.
2009. nov. 25. 20:26
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Halva :

A halva egy édesség, amelyet tipikusan szezámmagból készítenek, méz felhasználásával. A halva szó az arab حلوى = édes szógyökből származik.

A halva készülhet szezámmagból, szezámmag pasztából (tahini), vagy egyes helyeken napraforgóból. Népszerű a Közel-Keleten és a Balkánon, de ismert a volt Szovjetunió egyes területein is.

Én Romániában csak napraforgómagosat láttam,és nagyon finom volt,de a barátaim közül,akik megkóstolták, nem mindenkinek ízlett.

2009. nov. 25. 20:30
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:):):):)

Sajnos messze van a román határ tőlünk-Kecskeméten lakom-,de a Lidl az elérhető.

Régebben a KGST-piacokon tudtam venni,hoztak Ukrajnából,Romániából még Bulgáriából is.Imádom!!!

2009. nov. 25. 23:00
 8/15 anonim válasza:
100%

Én is házilag szoktam csinálni. 1*re szuper lett, de azóta mindig túl "híg" marad, nem keményedik meg. Nem tudom először mit csináltam máshogy...

Amúgy meg: [link]

2009. nov. 29. 08:19
 9/15 anonim válasza:
Cora-ban lehet kapni,az orosz büfében
2009. nov. 30. 09:17
 10/15 anonim ***** válasza:

Halva. Én is keresgéltem már. Tuti lelőhely a Fővám téri vásárcsarnok alagsori üzlete, ahol ázsiai cuccokat árulnak.

LIDL: Promóciós termék volt, a múltkori akcióban, körül kell nézni, némelyik üzletben még lehet maradék, azt a polcokon hagyják még egy darabig.

2009. dec. 2. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!