Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A sushi szélén a nori állaga...

A sushi szélén a nori állaga milyen szokott lenni? Ilyen rágós kicsit?

Figyelt kérdés
Én most csináltam először és az algalap, mikor esszük olyan rágógumi szerűen összegyűlik a számban, vagy mint egy nylonzacskó. Ennek ilyennek kell lennie?
2013. dec. 7. 19:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem, a nori csak szárazon rágós, a nedves rizs hamar megpuhítja. Sosem ettem rágós norit szusin, akár étteremben, akár itthon, saját készítésűt ettem.
2013. dec. 7. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
A rizs inkább olyan száraz ragadós lett, jól összetapadt, de nem mondanám nedvesnek. De akkor lehet, hogy ha áll egy kicsit, jobb lesz. Előtte a lapot be kellett volna vizeznem? Vagy több víz kellett volna a rizsbe?
2013. dec. 7. 20:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem elrontottad a rizst is, de hogy a norit hogy tudtad tönkretenni, azt nem értem.


A rizsnek nedvesnek és tapadósnak kell lennie, egyáltalán nem száraznak. A nori is nedves, lágy, puha és vékony rajta. Nem ettem még én sem soha rágógumiszerűt, így sajnos nem tudom mit csinálhattál rosszul.


Leírhatnád, hogy hogy készítetted el.

2013. dec. 7. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Megfőztem a rizst vízben, majd összekevertem az ecet+cukor+só kombóval, plusz egyik felébe szójaszószt és balzsamecetet tettem, hogy barna legyen. Aztán ezt a riszt csak rátettem a lapokra és feltekergettem. Ja még meglocsoltam pici wasabival. De elég szolídan fűszereztem, mert féltem, hogy túl savanyú vagy erős lesz. Végül így néz ki a végtermék:

[link]

2013. dec. 7. 20:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Meglepően jól néz ki, de a recepted nem értem. A sushiba nem kenünk wasabit, szójaszószt vagy fűszert, csak tekerésnél - az előbbit. De a szójaszószt és a fűszert semmilyen körülmények között sem teszik bele. Fűszert egyáltalán nem.


Na de a hiba nem is ez. Lehűtötted szobahőmérsékletre a tekeréshez? Vagy forrón tetted bele?

2013. dec. 7. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Szerintem nem volt már meleg, de lehet, hogy azért még volt olyan 40-50 fokos. Inkább kissé száraz volt a rizs, talán picit több víz kell bele máskor. Vagy a rizs fajtája nem volt az igazi, mivel a legolcsóbb B rizst használtam ami volt itthon.
2013. dec. 7. 20:49
 7/7 anonim ***** válasza:
58%
Hát abból sosem lesz sushi, már ne is haragudj. Ez kb. olyan, mint amikor túrót meg tejszínt borogatnak a tiramisuba, mert minek abba mascarpone... A sushi rizs is csak pár száz forint, áldozz rá.
2013. dec. 7. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!