A sushi szélén a nori állaga milyen szokott lenni? Ilyen rágós kicsit?
Szerintem elrontottad a rizst is, de hogy a norit hogy tudtad tönkretenni, azt nem értem.
A rizsnek nedvesnek és tapadósnak kell lennie, egyáltalán nem száraznak. A nori is nedves, lágy, puha és vékony rajta. Nem ettem még én sem soha rágógumiszerűt, így sajnos nem tudom mit csinálhattál rosszul.
Leírhatnád, hogy hogy készítetted el.
Megfőztem a rizst vízben, majd összekevertem az ecet+cukor+só kombóval, plusz egyik felébe szójaszószt és balzsamecetet tettem, hogy barna legyen. Aztán ezt a riszt csak rátettem a lapokra és feltekergettem. Ja még meglocsoltam pici wasabival. De elég szolídan fűszereztem, mert féltem, hogy túl savanyú vagy erős lesz. Végül így néz ki a végtermék:
Meglepően jól néz ki, de a recepted nem értem. A sushiba nem kenünk wasabit, szójaszószt vagy fűszert, csak tekerésnél - az előbbit. De a szójaszószt és a fűszert semmilyen körülmények között sem teszik bele. Fűszert egyáltalán nem.
Na de a hiba nem is ez. Lehűtötted szobahőmérsékletre a tekeréshez? Vagy forrón tetted bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!