Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A szusit milyen halból csinálh...

A szusit milyen halból csinálhatom? Lehet ponty is?

Figyelt kérdés

2013. szept. 29. 22:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehetni lehet, csak épp nagyon rossz lesz.

Úgy általában Mo-n szusit csinálni otthon egy elb szott ötlet, az egész lényege a hal és a többi összetevő frissessége és magas minősége.

2013. szept. 29. 22:21
 2/13 anonim ***** válasza:
42%
Én általában füstölt lazacot használok hozzá, szerintem az a legalkalmasabb.
2013. szept. 29. 22:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Csirkefarhátból is csinálhatsz, de az eredmény nem lesz se finom, se egészséges, viszont aki eszik belőle, garantáltan összef0sik mindent tőle.

A szusi minőségű tonhal, lazac, vajhal, kardhal, polip nehezen hozzáférhető Mo-on, tudtommal csak Metro áruház halas pultján. De ott se kapsz mindenből csak 5-5 dekát!

A szusirizs elkészítése is marha macera, rizsecettel meg minden mással ragadós állagúra főzni.

A szusit érdemesebb megvenni készen.

2013. szept. 29. 22:55
 4/13 anonim ***** válasza:
67%

Igazából abból csinálod, amiből akarod, még hal se kell hozzá. Én zöldségtempurás sushit szoktam, ha hallal csinálom, az lazac, de ez az én ízlésem :)

Érdekesek a hozzászólások, szerintem könnyű csinálni, jó, lehet, hogy nem lesz olyan, mint egy jobb helyen, legalábbis az enyém, de nekem teljesen kellemes így is :) Nekem a jó wasabi megtalálása a gyenge pont, elég sok nem megfelelőt kóstoltam már, még étteremben is (igaz, az nem direkt japán étterem volt, de a wasabinak nem volt semmi ereje).

2013. szept. 29. 23:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Pontyos sushi :D Ezen beszartam.

Alapvetően tengeri halakból/herkentyűkből/zöldségekből készül. Folyami, tavi halakból nincs értelme, ugyanis azok "nyersen" ehetetlenek, a sütésnél pedig máris értelmét veszti a sushi hagyományos értelemben véve (mert hát manapság már van kacsamájas meg sült csirkés sushi is, de gondolom itt nem erről beszélünk).

Zöldségekből/egyébből bátran tehetsz bele uborkát, shiitake gombát, újhagymát, japán retket, avokádót, répát, zellert, omlettet pl.

Halakból/herkentyűkből polip, tintahal, lazac, kaviár, garnéla, szívkagyló, surimi és úgy általában bármilyen tengeri dolog.

2013. szept. 30. 01:09
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Pontyból szusi? XDD Miért nem parizerből libamáj, vagy hamburgerhúsból steak?

Az igazi Made in Hungary!

2013. szept. 30. 02:05
 7/13 Laukáta válasza:
0%

PONTYBÓL?

Á! Dehogy! A ponty tipikusan magyar... ez pedig egy kínai étel.

A minőség a lényeg, mármint, a hal minősége. Nem mindegy, hogy milyenből készíted!

2013. okt. 2. 20:18
 8/13 anonim ***** válasza:
Mióta kínai a sushi? Komolyan besz@rás. :)))))
2013. okt. 5. 15:05
 9/13 anonim ***** válasza:

A sushi kínából ered, ez tény. Bár japán nemzeti ételként vált ismertté. De pl. a koreai kimbap is ennek a származéka. Mármint a kínai eredetű sushinak.

Az előtted író válaszadó szánhatta viccnek is a válaszát, de lehet, hogy ő is tisztában van ezzel a ténnyel, és így akarta megrázni kicsit a közönséget:)

2013. okt. 5. 15:29
 10/13 anonim ***** válasza:
34%
Na arrol lehetne vitázni hogy mi honnan származik. Persze minden máshonnan származik mint ahogy azt tudjuk.Gondolom elő lehet kotorni valahonnan hogy a spagettit sem az olaszok találták ki, de ettöl még nem mondom azt hogy a spagetti egy pl; koreai étel. Ne legyél már ennyire okos, a shusi az egy japán étel és val.szin. Az is marad.
2013. okt. 6. 02:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!