Milyen külföldi reggeliket ismertek?
Figyelt kérdés
Egy iskolai feladathoz kérném a segítségeteket (felnőtt suli) - az érdekelne, hogy külföldön milyen reggelit fogyasztanak az emberek... NEM a tradícionális, szakácskönyvi ételek érdekelnek, hanem amit tényleg esznek. Ha felvágottat kenyérrel, akkor az... Kérem szépen, akinek van tapasztalata, írja le az ország nevét és hogy mit evett ott reggelire... Köszönöm!2009. nov. 15. 09:27
1/13 anonim válasza:
Hät hogy ez melyik nemzetnél elterjedt nem tudom,de itt Svàjcban sokan reggelire esznek egy piritos toast kenyeret,rà füstölt lazac,és vöröshagyma karikàk.Valami isteni.Mellé persze az espresso nem hiànyozhat.
Ugyanakor megeszik a làgytojàst is.És van aki egyszerüen lekvàros vajas kenyeret eszi.,meg tejet.
Ezt tudom Svàjcrol.
2/13 anonim válasza:
3/13 anonim válasza:
A fish n chips nem reggeli, hanem vacsora.
Irorszagban az atlag reggeli: toast vajjal, vagy valamilyen pehely tejjel. Hetvegen vagy masnaposan meg a hagyomanyos nagy reggeli: kolbaszka, bacon, rantotta, 1-2 karika feher es veres hurka, opcionalisan paradicsomos bab, piritott gomba es piritott paradicsom, mindez toasttal. Na ez jo hosszura sikeredett. :) Gondolom az angolok reggelije nem lehet nagyon eltero.
4/13 anonim válasza:
A franciák nagyon sokszor lekvárt bagettel vagy piritóssal. Amikor kinn laktam, mindenhol lekvár volt reggelire, sokszor narancslekvár. és nagyon híg kávé, amolyan tejeskávészerű, de sok tej kevés kávé.
6/13 anonim válasza:
Nem minden esetben vacsora! Reggeli is a Fish and Chips..!!!!
7/13 anonim válasza:
A franciáknál ne hagyjuk ki a croassaint sem :)
8/13 anonim válasza:
10:26-os igazad van az angolok reggelije is ilyen. En Angliaban elek es minden nap a cegnel reggelizek ahol dolgozom. A reggelijuk: piritos, paradicsomos bab, sult kolbasz, rantotta, tukortojas, sult bacon, gomba, sult paradicsom, lapos krumpli krokett szeruseg, lattam lekvart is meg vajat, van aki muzlit eszik. Ezek kozul szoktak valasztani es kombinalni. Meg van keszen zsemlejuk is ami megvan toltve sult bacon szalonnaval meg tojassal.
9/13 anonim válasza:
Az osztrákoknál van olyan péksütemény (olyan mint a zsömle csak csavart csillag alakú vásás van a tetején), amit kimondottan reggelire esznek lekvárral, vajasan... + kávé.
10/13 anonim válasza:
(OFF- bocsánat de nem hagyhatom ki. Hát hihetetlen, hogy egy kérdésre ilyen életszerű példákat látok. Ez az igazi GYIK. Nagyon örülök neki. Még én is tanultam belőle)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!