Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen jó külföldi receptet...

Milyen jó külföldi receptet ismertek?

Figyelt kérdés

lécci országot is hozzá :D

főétel,étel,sütemény is jöhet!

17/L


2011. febr. 14. 21:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Hú, hát én elsősorban külföldi kajákat szoktam csinálni (minek csináljak magyart, ha abban anyum már profi?)


egy egyszerű étel:


Katari kockás hús

A 3x3 cm-es kockákra vágott marhahúst kevés vajon elkezdjük párolni. Sóval, törött borssal, bazsalikommal ízesítjük. Időnként kevés vizet öntünk alá. Közben kockákra vágott burgonyát sós vízben kifőzünk, majd leszűrjük.

Mikor a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, köménymagot és a burgonyát. Együtt készre pároljuk.

Tejfölös paprikás uborkasalátával tálaljuk.


De ha van valami konkrét nemzet, aminek a konyhájára kíváncsi vagy (mármint receptekre), akkor írj. Van a gépemen egy csomó a válogatás.

2011. febr. 14. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
0%

Francia étel : Főétel. Mindegy mi a neve mind ugyanaz.


Megfogsz egy nagy darab húst meg leszedsz a fáról annyi gyümölcsöt meg zőldséget amennyit csak tudsz, összepárolod őket és megeszed sűlt hússal. Eviánnal leöblítve, öntesz hozzá több napos poshadsztott vizet így jobban kihozza a zamatát.

2011. febr. 15. 02:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

poshasztott víz? hát érdekesen hangzik :D

legjobban az orosz ételek érdekelnek most :)

2011. febr. 15. 16:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Orosz ételt még nem főztem, de ilyen receptjeim is vannak. Az ajánlatom továbbra is fennáll (ha kellenek, küldj mailt és küldöm).
2011. febr. 15. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát nem orosz, hanem észt a sörös káposzta, és ők leginkább sült kolbásszal eszik.


Sörkáposzta


1 üveg világos sör

1 fej káposzta

40-50 g vaj

1 teáskanál só

1/2 teáskanál bors


Tisztítsd meg a káposztát, vágd ki a torzsáját és szeleteld széles csíkokra. Olvaszd fel a vajat, add hozzá a káposztát és folyamatosan kevergetve párold meg. Ezután add hozzá a sört, sózd és borsozd. Fedő alatt lasú tűzön fél órát főzd. Jól illik sült kolbászokhoz, disznó és szárnyasételekhez.

2011. febr. 16. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:

Loukoumades. Görög eredetű fánk.

[link]

2011. febr. 27. 01:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

én szlovák,cseh és magyar ételekben vagyok otthon.De a felvidéki kaják isteniek.Ha gondolod irhatok emailt.

Magyarországon nem ismeritek a knédlit,pedig vmi hihetetlenul finom kaja,akár káposztával vagy marhaporkolttel,vagy vadassal vagy gombamártással.

A csehek édeskáposztával eszik,meg pecsenyével.

én a brindzás nokedlit is imádom.Ha vki szereti a juhsajtos tejfolos szalonnás osszeállítást.

2011. márc. 1. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!