Milyen jó külföldi receptet ismertek?
lécci országot is hozzá :D
főétel,étel,sütemény is jöhet!
17/L
Hú, hát én elsősorban külföldi kajákat szoktam csinálni (minek csináljak magyart, ha abban anyum már profi?)
egy egyszerű étel:
Katari kockás hús
A 3x3 cm-es kockákra vágott marhahúst kevés vajon elkezdjük párolni. Sóval, törött borssal, bazsalikommal ízesítjük. Időnként kevés vizet öntünk alá. Közben kockákra vágott burgonyát sós vízben kifőzünk, majd leszűrjük.
Mikor a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, köménymagot és a burgonyát. Együtt készre pároljuk.
Tejfölös paprikás uborkasalátával tálaljuk.
De ha van valami konkrét nemzet, aminek a konyhájára kíváncsi vagy (mármint receptekre), akkor írj. Van a gépemen egy csomó a válogatás.
Francia étel : Főétel. Mindegy mi a neve mind ugyanaz.
Megfogsz egy nagy darab húst meg leszedsz a fáról annyi gyümölcsöt meg zőldséget amennyit csak tudsz, összepárolod őket és megeszed sűlt hússal. Eviánnal leöblítve, öntesz hozzá több napos poshadsztott vizet így jobban kihozza a zamatát.
köszi a válaszokat!
poshasztott víz? hát érdekesen hangzik :D
legjobban az orosz ételek érdekelnek most :)
Hát nem orosz, hanem észt a sörös káposzta, és ők leginkább sült kolbásszal eszik.
Sörkáposzta
1 üveg világos sör
1 fej káposzta
40-50 g vaj
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
Tisztítsd meg a káposztát, vágd ki a torzsáját és szeleteld széles csíkokra. Olvaszd fel a vajat, add hozzá a káposztát és folyamatosan kevergetve párold meg. Ezután add hozzá a sört, sózd és borsozd. Fedő alatt lasú tűzön fél órát főzd. Jól illik sült kolbászokhoz, disznó és szárnyasételekhez.
Loukoumades. Görög eredetű fánk.
én szlovák,cseh és magyar ételekben vagyok otthon.De a felvidéki kaják isteniek.Ha gondolod irhatok emailt.
Magyarországon nem ismeritek a knédlit,pedig vmi hihetetlenul finom kaja,akár káposztával vagy marhaporkolttel,vagy vadassal vagy gombamártással.
A csehek édeskáposztával eszik,meg pecsenyével.
én a brindzás nokedlit is imádom.Ha vki szereti a juhsajtos tejfolos szalonnás osszeállítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!