Milyen ételeket tudtok?
Figyelt kérdés
Amit és Észak- és Nyugat-Európa népei esznek (Amik jobbam érdekelnek: Izland, Norvégia, Svédország, Finnország, Észtország, Hollandia, Belgium, Franciaország és Dánia)
Vacsoracsata szerű valamit tartok, és erre szeretnék valami különlegeset :)
2013. okt. 30. 15:51
2/9 anonim válasza:
Finnországban éltem, sok finn ételt tudok.
Nálunk a kedvenc a lazacleves és a finn ribizlipite.
3/9 anonim válasza:
Hollandia: csinalj hutspotot-sima tortkrumpli osszeturmixolva fott repaval es fott voroshagymaval. Boerenkoohl is jo, de azt nem fogod tudni beszerezni.
Ez a recept finn, valami eszmeletlen finom, en marhahusbol is csinaltam mar, nagyon jo abbol is: [link]
4/9 czifa botond válasza:
franciaország: sült éticsiga,
5/9 anonim válasza:
6/9 anonim válasza:
Kell ennél tökéletesebb???
- finn leves
- holland marhasült
- francia csiga
- izlandi almás süti
A vendégeid egy árva szót sem szólhatnak!! :))))
7/9 anonim válasza:
Svédországban jártam nyáron ott nagyon népszerű a köttbullar(ejtsd söttbüllár) ami húsgombócot jelent különböző szószokkal, ami még kedvelt az az almatorta,mandulatorta.Levest nem nagyon fogyasztanak.Finn levest olvastam a Stahl magazinban annak Lohikietto a neve lazacos burgonyaleves,ha érdekel elküldöm priviben a receptjét.Franciaország nagy kedvencem sorolnám a kedvenceimet quiche lorraine,tarte tatin,coq au vin.
8/9 anonim válasza:
Előző vagyok egy dán nemzeti ételt kihagytam a smorrebrod-öt ami egy nyitott szendvics,rengeteg variációja van.
9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszöm a válaszokat :)
2013. okt. 31. 23:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!