Tudtok mondani finom fagyasztott ételeket? :D
B@lfasz vagyok a sütéshez/főzéshez.
Tudnátok mondani finom fagyasztott ételeket? Pl halrúd, fagyasztott zöldségek, sajttal töltött pulykamell, stb.
A legtöbb ilyen tele van mindenféle adalékanyaggal, csak éppen az nincs benne, ami kellene.
Nem olyan nehéz megtanulni az egyszerűbb ételek elkészítését.
A fagyasztott panírozottakból csak azt vedd meg, amelyek nem darált-pépesített-összezutyult alapanyagokból készült, mert nem tudni mi minden van benne.
Ha biztos vagy abban, hogy valóban az eredeti csirkeszárny, csirkecomb, vagy mellehúsa szeletben van belerakva a csomagba, akkor azt nyugodtan hazaviheted, és amikor kell, csak előveszel belőle amennyi kell.
A kis tallérok és hasonlók már nem tudni mikből lett összerakva!
A dobozos, üveges, zacskós kész- és félkész ételek tele vannak tartósítószerekkel, adalékanyagokkal, ne adj isten színezőkkel és még ki tudja mikkel.
Jó még, ha haltörzset veszel, kienged, átpucolod, átkapargatod, besózod, ízlés szerint fűszerezed, és panírozod = liszt-tojás-zsemlemorzsa, biztos lehetsz benne, hogy semmi olyat nem eszel, ami "nemkívánatos" lenne. De valójában ha a nyers csirkecombot, mellehúsát, vagy éppen a sertéshúst ugyanígy elkészíted, és kiderül, hogy mégiscsak tudsz te sütni-főzni! :))))
Ez Horváth Ilona eredeti "nagy" szakácskönyve. Ha bal oldalt nézed, ott a tartalomjegyzék. A konyhai tudományok részletesen, kezdőknek is érthető módon, A-Z-ig minden benne.
Én sok mindent megtanultam édesanyám mellett, mégis amikor a saját konyhámban "tündérkedtem", bizony sokszor elővettem. :))))
Amíg nem találod meg az üzletben ezt az eredeti nagy-könyvet addig töltsd le magadnak ezt, és érdemes olvsgatni benne.
Kinek nem tetszik Horváth Ilona szakácskönyve?
Ha tud annál jobbat ajánlani a kérdezőnek, legalább írja ide!
Vagy csak úgy "hülye-gyerek" módjára pontozgatunk?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!