A fagyasztott termékekre miért van ráírva, hogy az egészségem érdekében ne fagyasszam vissza? Mi baj lehet belőle?
A felolvadásnál gyakorlatilag el kezd rohadni, bomlani a hús. Ez mire kiolvasd nem észre vehető, viszont a rohadástokozó baktériumok már elszaporodtak benne.
Gyakorlatilag rohadt hullát zabálsz, mikor egy másodszor felolvasztott húst főzöl meg. Jó étvágyat!
Én viszont továbbra sem értem (bár még sosem fagyasztottam vissza, mert nem volt rá szükség).
Amikor levágják az állatot, elkezd bomlani a húsa. Ezt hűtőkocsikban elszállítják valahova (jobb esetben közvetlen az én hűtőmhöz). Majd fagyasztás alá kerül. Ekkor, ha történetesen nagyon fagyaszt a géped, jó sok kórokozó kihal, van, ami nem. Ha felolvasztod, akkor tovább halad a bomlás.
Mi a különbség az első fagyasztás és mondjuk egy napot a hűtőben történő állást követő visszafagyasztás között? Nincs nagyobb esélye annak, hogy amennyiben egy napot a hűtőben áll, akkor bomlottabb a hús, mintha fagyasztóból olvadt volna?
Igen, amikor húst eszünk, bomló hullát eszünk. Ez megkerülhetetlen.
Elnézést, hogy értetlenkedem, de szerintem nagyon jó a kérdés és nem is cáfolom, hogy rossz, ha visszafagyasztunk, csak kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!