Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ha finnországba megyek milyen...

Ha finnországba megyek milyen ételt édességet kóstoljak meg?

Figyelt kérdés
augusztusban megyek ki finnországba, ha vki volt már kint ossza már megy legyen szives az ételekkel kapcsolatos tapasztalatait, hogy mit érdemes és mit nem megkóstolni
2013. jún. 23. 15:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nem szereted a halat, akkor bajban leszel, mert mi ott járva legfőképpen halat kaptunk, de azt mindenféle módokon elkészítve, s mindegyik nagyon finom volt. A piacon is mindenütt halat árulak. De hát a tenger mentén ez nem is meglepő. A finnek nem nagyon ismerik a reggeli fogalmát, de amikor elmagyaráztuk nekik, hogy mi reggel is szoktunk enni, akkor nekünk adtak reggelit (ők nem ettek ekkor sem), minden reggel zabkását tejjel, soha semmi mást. Olyan különleges ételt ott nem ettem, ami mély nyomot hagyott volna bennem, a nevüket sem nagyon tudtam meg, de finomnak finomak voltak.

Inni Múminos üdítőt kaptunk, az volt több színben, meg múminos kekszet (ez teljesen olyan, mint a mi háztartási kekszünk, csak Múmin-figura). Nem tudom, hogy ismered-e a mesefigurát, ha igen, akkor tetszeni fog, ha nem, akkor ízre ezek nem olyan különlegesek (ha van még, mert 2000-ben voltunk kint.)

2013. jún. 23. 16:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és nagyon jó a barna kenyerük! Igazi savanyú rozskenyér, nem kávézaccal barnított, mint nálunk...
2013. jún. 23. 16:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam 3 hetet odakint, a parttól kicsit távolabb - az ételek nem nagyon hagytak bennem sem mély nyomot, bár Finnország nem is arról híres. :)

Meleg ebédet ettünk, általában a menüt a helyi étteremben - finom volt, de semmi olyan különös, aminek rákérdeztem volna a nevére hogy idehaza is el tudja készíteni valamelyik családtagom (mert én nem vagyok valami nagy konyhaművész). Reggelinek meg vacsorának valót a helyi áruházban vettük, lényegében nem volt semmi különös: csomagolt felvágottak, sajtok (szinte csak laktózmentes), szép zöldségek, mint kb. mindenhol Európában.

Ha elmúltál 18, akkor megkóstolásra a Koskenkorva vodkát tudom ajánlani.

Illetve ha viszel ajándékba valami szeszesitalt, akkor NE Törleyt, mert azt ott is forgalmazza az ALKO (az 5%-nál töményebb italokat forgalmazó üzletlánc). 2008-ban 6 euro környéke volt egy palack. :)

2013. jún. 23. 16:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen, a Moomin figurák...

Egyél Mämmit, igaz általában csak húsvétkor eszik, de kóstold meg, nem rossz, valamilyen gabonaféle ledarálva, megcukrozva. Igyál Rasvaton maito-t, vagyis zsírmentes tejet, nem a legjobb, de legalább elmondhatod, hogy ilyet is ittál. Nagyon sokan a zsírmentes tejet isszák. Egyél Lakrits-ot, vagyis medvecukrot. Egyél Salmiakki Patukkát, vagyik szalmiákszeszes cukrot, ez borzasztóan rossz... egyszer kicseszésböl a számba nyomták, nagyon rossz volt.

2013. jún. 27. 17:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Salmiakki-s cukorkát én is hoztam haza ajándékba az itthoniaknak - a családban nagyon ritkán iszunk, de még az üveg vodka is hamarabb elfogyott, mint az a szerencsétlen fekete cukorka. Végül anyám kidobta, mondván ha fél év alatt nem fogyott el, akkor már nem is fog. :P
2013. jún. 27. 18:14
 6/6 anonim válasza:
Mämmi
2013. okt. 31. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!