A parmai sonka olyan mint a sonkaizu gumi erossegu zsele?
Multkor kertunk pizzat, parmai sonkaval, kicsit langyosan (hidegen) kaptuk, es ugy ereztuk nincs atsutve, mert a sonka olyan volt (en eletemben eloszor ettem) mint vmi gumi, nehez volt elragni, mint vmi nyers hus, csak sonka izben:D erre reklamaltunk, hogy nincs rendesen atsutve.
Azt mondja a csaj a parmai sonkat igy kell atsutni nem szabad jobban mert "osszeesik" es alig lesz valami a pizzan. Hat nemtom kinek volt igaza. De en ugy gondolom, ha amiatt van keves topping a pizzan, mert "osszeesik" akkor tul keveset rakott ra. azert 1600 ft-ert mart elvarnam hogy ne sporoljon 2 helyett rakhat 3 szeletet is egy 12"-es pizzara.
Igazam van vagy igazam van?
Tenyleg "ragos" gumi allagunak kell lennie a parmai sonkanak?
A pármai sonka nyers sonka. Csak szárítva van.
Nagyon vékonyra kell végni, de soha nem lesz omlós.
És valóban nem lehet átsütni, igazából a sütés után szokták rárakni a pizzára és nem sütik vele együtt.
Ja, és a pármai kilója olyan 7-8000 Ft, tehát 1600-ért elég a 2 szelet.
Én nagyon szeretem bazsalikomos paradicsomsalátával és kecskesajttal :)
namost az a 2 szelet papirvekony, az kb olyan 1 deka, ha kiloja 7-8ezer akkor 70-80 forint 1 szelet
1600ert ne haragudj de kolthetne az alapanyagra 3-400 forintot
a tesztaja kb 50 forintra jon ki (gyakorlatilag csak liszt), a paradicsomszosz kb masik 30 forint, a sajt mennyi lehet... talan egy 100as
eddig kerult neki 180 forintba ... a kemencet "forron tartani" egesz nap, az a legdragabb osszetevoje
azert mert vendeglato nem kell 400% profittal dolgozni
egyebkent meg nem is azzal volt a bajunk hogy 2 vagy 3 szelet, hanem hogy megkertuk hogy tegye vissza a sutobe, elvitte es visszahozta hogy a szakacs azt mondta nem teszi vissza mert annak igy kell elkeszulnie
mar nem azert de
1. a vendegnek mindig igaza van
2. a szakacs ne uzengessen mar, hanem csinalja amit kerunk
3. lesz**om hogy nyersen kell enni, de a tesztaja ne legyen mar hideg
Ha egyszer visszakuldok 1 etelt, hogy hideg, es tegye be a sutobe, nehogymar azzal a szoveggel visszakuldje nekem a szakacs hogy "jaj de akkor ossze fog menni a sonka"
Nem kötelező nála pizzát venni amúgy meg átkrtak :D
Nem tom mekkora pizzát vettél de a Tescoban az óriáspizzaszelet ami akkora mint az alkarom csak 350 ft, és jó vastag a tészta meg sok a feltét is!!
Mellesleg ha nem ízlik miért hagyod hogy kioktasson a pincérnő?
Itt te vagy a vendég, vágd a pofájába aztán közöld vele hogy vagy átsütöd kisanyám vagy megetetem veled!!!!
10-12 18:15
Nem magyar gyomornak való eza sok külföldi sz@r amit próbálnak megetetni az emberrel!
Én maradok a jól bevált gulyásnál, meg a szalonnapörcös túróscsuszánál, jó sok tejföllel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!