Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ajánlanátok egy jó olasz...

Ajánlanátok egy jó olasz receptet?

Figyelt kérdés
Házidolgozatot kell írnom az olasz konyháról, és már csak egy recept hiányzik. De azt nem szedhetek a netről, könyvből kell írnom és fel kell tüntetnem a szerzőt, a címet és a kiadót is, így nem tudok sumákolni. Viszont nincs olasz szakácskönyvünk, a dolgozat pedig holnapra kell. Tudna valaki küldeni egy receptet szakácskönyvből? Mellékelve a címet és a szerzőt?
2009. okt. 11. 13:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Speciel mazlid van, mert az elmult masfel evben olasz fonokom volt, etteremben dolgoztam ugyanis:D Ajanlom az o receptjet, aminek a nevet nem irom mert akkor be lehetne azonositani:D


A lenyeg, hogy adagonkent erdemes elkesziteni (esetleg max 2 adagot egyszerre), de nem gond elo lehet kesziteni a hozzavalokat igy kb 3-5 perc alatt megvan.


Elokeszitesz mindent:


tagliatelle tesztat (megfozod olivaolajos vizben, hideg vizzel lemosod, kis olivaolajjal /ha kell/ megforgatod hogy ne ragadjon ossze)


Hagymat /aprora/, gombat /szokasos apro szeletkekre/, bacon-t /csikokra/ vagsz, majd egyutt, majdnem keszre (90%) piritod.


Elokeszitesz tejet, tejszint, pesto-t (ez egy keverek de megcsinalhatod magad is, kb 100g bazsalikomhoz 1 fokhagyma, 15-20g parmezan, es kb 30g fenyomag es olivaolaj hogy ellepje, osszeturmixolva), sot, es feherborsot es sok sok mozzarella reszelve (nem az a puha fajta, hanem ilyen trappista szeru reszelheto, de lehet mas sajt is izles dolga).


Ha minden ki van keszitve, fogsz egy serpenyot felforrositod.


Beleraksz egy nagy marek hagyma-bacon-gomba kevereket + egy nagy marek tesztat, kb egy nagy tanyerra valot, jol felizzitod a serpenyot (wok-ban talan megjobb), raontesz kb fel deci tejszint + annyi tejet hogy kb felig ellepje (ez olyan 1-1.5 deci), majd egy pupos teaskanal pestot (hogy szep vilagoszold szine legyen), ezzel osszerottyantod kb 2 percig, hogy forrjon de ne fojon meg el a tej (ha elfo onthetsz meg ra 1 csoppet), amikor felforr raraksz 1 nagy halom mozzarellat (kb olyan jo nagy marekkal) es osszeforgatod hogy beleolvadjon, vigyazazt mosogatni nehez lesz utana.


Kb 5 perc ha elo vannak keszitve a hozzavalok, egyebkent 8-10 perc ha mindent nyersrol inditasz (tesztara persze kulon ido megfozni de az se tobb 6-8 percnel, ha mar forr a viz).


(A csirkes valtozatba csirkemellbol apro csikokat lehet meg tenni ra 1 fel marekkal, de lehet varialni massal is.)


Az egesz ugy nez ki mint a trutymo:D de marha finom, es akkor igazan jo ha sok mozzarella van rajta, es az allaga olyan jo ragados, nem tul folyos, nem tul ragados, elsore nehez eltalalni, de epp ezert jo adagokban fozni (1-2 adag 1xerre), 3 adagot keptelenseg mert tulsagosan lehuti az edenyt es lehetetlen forgatni, legjobb 1-enkent csinalni, tenyleg ha forro a serpenyod, 3 perc alatt megvan.


A szerzot cimet nem adom meg mert a recept titkos. :D Egyebkent egy irorszagi etteremben van/volt a menun.

2009. okt. 12. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, finoman hangzik. :)

A baj csak az, hogy muszáj könyvből írt receptnek lenni, szóval várom a többi lelkes választ. :)

2009. okt. 13. 18:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Netröl megnézel egy receptet utánna keresel egy olsz könyvet könyvesboltok honlapján és amit láttál könyvet annak beirod nevét és cimét. kimondja meg hogy nem abbol van? Vagy a tanár az összes olasz szakácskönyvet átlapozgatja hogy megnézze tényleg onnan valok a diákjainak a receptek. Szerintem nem.
2009. okt. 14. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Így csináltam. Találtam egy elég híres olasz receptet és egy 1001 olasz étel nevű receptkönyvet, amiben valószínű ez is benne van. :)
2009. okt. 14. 20:23

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!