Ajánlanátok egy jó olasz receptet?
Speciel mazlid van, mert az elmult masfel evben olasz fonokom volt, etteremben dolgoztam ugyanis:D Ajanlom az o receptjet, aminek a nevet nem irom mert akkor be lehetne azonositani:D
A lenyeg, hogy adagonkent erdemes elkesziteni (esetleg max 2 adagot egyszerre), de nem gond elo lehet kesziteni a hozzavalokat igy kb 3-5 perc alatt megvan.
Elokeszitesz mindent:
tagliatelle tesztat (megfozod olivaolajos vizben, hideg vizzel lemosod, kis olivaolajjal /ha kell/ megforgatod hogy ne ragadjon ossze)
Hagymat /aprora/, gombat /szokasos apro szeletkekre/, bacon-t /csikokra/ vagsz, majd egyutt, majdnem keszre (90%) piritod.
Elokeszitesz tejet, tejszint, pesto-t (ez egy keverek de megcsinalhatod magad is, kb 100g bazsalikomhoz 1 fokhagyma, 15-20g parmezan, es kb 30g fenyomag es olivaolaj hogy ellepje, osszeturmixolva), sot, es feherborsot es sok sok mozzarella reszelve (nem az a puha fajta, hanem ilyen trappista szeru reszelheto, de lehet mas sajt is izles dolga).
Ha minden ki van keszitve, fogsz egy serpenyot felforrositod.
Beleraksz egy nagy marek hagyma-bacon-gomba kevereket + egy nagy marek tesztat, kb egy nagy tanyerra valot, jol felizzitod a serpenyot (wok-ban talan megjobb), raontesz kb fel deci tejszint + annyi tejet hogy kb felig ellepje (ez olyan 1-1.5 deci), majd egy pupos teaskanal pestot (hogy szep vilagoszold szine legyen), ezzel osszerottyantod kb 2 percig, hogy forrjon de ne fojon meg el a tej (ha elfo onthetsz meg ra 1 csoppet), amikor felforr raraksz 1 nagy halom mozzarellat (kb olyan jo nagy marekkal) es osszeforgatod hogy beleolvadjon, vigyazazt mosogatni nehez lesz utana.
Kb 5 perc ha elo vannak keszitve a hozzavalok, egyebkent 8-10 perc ha mindent nyersrol inditasz (tesztara persze kulon ido megfozni de az se tobb 6-8 percnel, ha mar forr a viz).
(A csirkes valtozatba csirkemellbol apro csikokat lehet meg tenni ra 1 fel marekkal, de lehet varialni massal is.)
Az egesz ugy nez ki mint a trutymo:D de marha finom, es akkor igazan jo ha sok mozzarella van rajta, es az allaga olyan jo ragados, nem tul folyos, nem tul ragados, elsore nehez eltalalni, de epp ezert jo adagokban fozni (1-2 adag 1xerre), 3 adagot keptelenseg mert tulsagosan lehuti az edenyt es lehetetlen forgatni, legjobb 1-enkent csinalni, tenyleg ha forro a serpenyod, 3 perc alatt megvan.
A szerzot cimet nem adom meg mert a recept titkos. :D Egyebkent egy irorszagi etteremben van/volt a menun.
Köszönöm szépen, finoman hangzik. :)
A baj csak az, hogy muszáj könyvből írt receptnek lenni, szóval várom a többi lelkes választ. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!