Milyen kajat keszithetnek wokban, ami nem tul bonyolult es finom is?
Minden otletet szivesen fogadok,de foleg olyanokat amiket ti is hasznaltok...es szerettek.
Elore is koszonom!
Szia.Bármilyen zöldséget megpárolhatsz wok-ban.Egy kis vajat raksz alá, egy csepp víz és kész.De a mi családi kedvencünk a következő:
Beledobsz csikokra vágott húst,(bármilyet), vajon, vagy olajon megpirítod, aztán raksz rá kockázott répát, borsót,paprikát.Kis só, vegeta, és egy kis kapor.Ezt összefőzöd, és nagyon finom.De bármilyen zöldség variációval megcsinálhatod.De én már csináltam pörköltet is wokban.Nagyon finom.
Néhány recept itt is van:
A legeslegegyszerübb az ha veszel a boltban fagyasztott wokk zöldségkeveréket (van minden féle), pikáns szójaszószt (abból is van ezer féle) meg rízst.
A zöldséget wokban kicsit megpárolod, megforgatod, ha úgy érzed hogy jó lesz, akkor hozzáadod az előre kifőzött rízst, és ízlés szerinti mennyiségben a szójaszószt. Az egész megvan 10-15 perc alatt.
én úgy szoktam hogy vékony csíkokra felvágok húst, jó a disznó hús is, de a legjobb a csirkemell. miután vajon megpirítottam kiveszem, és mindenféle zöldséggel telepakolom a wokot amit találok, "zsülienre " vágott répa, fagyasztott borsó, zöldbab, gomba, kukorica, brokkoli, karfiol, minden amihez kedvem van, miután jól megpuhult vissza a husi és rá az üveges szósz, amilyet csak akarsz. Ja a zöldséget megfűszerezem és a görög sültek fűszerkeveréket használom a zöldséghez és a husihoz is.
Rizzsel tálalom. Hatalmas adag szokott kijönni, 5-en 2 napig is esszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!