Tipikus magyar edessegek egy kulfoldinek?
Kulfoldon elek es egyik baratnom kert magyar edesseget, amivel elegge bajban vagyok, ugyanis nem igazan tudom, hogy milyen edessegeink nem talalhatoak meg mas orszagokban valamilyen formaban. Ha ez segit barkinek is a valaszadasban (mert lehet,van aki jol ismeri az ottani dolgokat), egy nemet lanyrol van szo. Remelem tudtok segiteni,es igen, a Turo Rudi nekem is eszembe jutott mar, de egyeb? :) O es olyasmirol lenne szo, aminek ugye ki kell birnia egy utazast, es amig a suliban talalkozunk,tehat nem lehet hazai pek suti, ami masnap mar nem friss.
Segitsetek otletelni! *-*
Sport szelet, Melódia (elég drága csoki, a pénztáraknál szokott lenni, nagyon finom!), Párizsi kocka, Melba, Piros mogyorós.
nem tudom, hogy ezeket Mo-n gyártják-e még, de szerintem ezekkel máshol nemigen lehet találkozni.
Vörösmarty desszert. Kocka alakú celofánba csomagolt nagyon finom süti volt, minden cukrászdában lehetett kapni. imádtuk. nem tudom, hogy most máshol készítik-e, de nálunk az egyik cuki csinálja, óriási sikerrel.Mozgóárusuk a piacon is árulja, omlós finom piskóta csokikrémmel, de nem ragad, nem folyik, szóval kézben fogható és szállítható is.
ha érdekel, a zrinyicuki.hu-n szerintem rendelni is lehetne.
Én is külföldön élek, és nekem is volt már ilyen gondom.
Nem tudom, létezik-e még a Vörösmarty cukrázda az Andrássy úton? Mert én ott rendeltem dobostortát, Rigó Jancsit, női szeszélyt, és még néhány olyan süteményt, ami nem kapható és ismeretlen is ott, ahol lakom. (Mi a többféle sós pogácsát is imádjuk, azt is lehetett lapni.)
Lényeg az, hogy egy nappal a visszautazás előtt odamentünk a rendelésért, és olyan csomagolásban kaptunk meg mindent, hogy a sütemények még négy nap múlva is frissek voltak.
Ha ez a cukrászda már nem létezne, ugyanezt a Gerbeaud-nál is megteheted.
Biztos nagy sikered lesz velük Németországban!
Huu nahat, mennyi otlet, csak amulok, emberek! Meg szerencse, hogy akadnak nalam kreativabb szemelyek, most mar azt sem tudom, mit valasszak! :D Megprobalom sorra venni a dolgokat, tehat..
Nekem is a zserbo jutott eszembe, bele is eltem magam, hiszen en is imadom, ugyhogy lehet ez lesz a vege!:D Tablas csokibol igaz, hogy vannak sajatjaink, de mivel maga az, hogy tablas csoki megtalalhato, meg finomabbak is, igy ezt inkabb kihagyom. A vadasz csoki eszembe se jutott, pedig nagyon szeretem, jo otlet!:) A kurtos kalacs valoban milyen fantasztikus lenne! *-* Kar, hogy nem tudnam frissen adni.. A Balaton szeletrol nekem is epp ez volt a velemenyem, hogy lehet, hogy egyes orszagokban nincs, de nem is mondhato kulonlegesnek, raadasul vmelyik nap egy szlovak csoporttarsam hozott be ottani edesseget nekunk, es pont olyan volt, mint a mi Balaton szeletunk:P En Angliaban elek, es egyik angol csoporttarsam sem dijazta a Turo Rudit... nem is ertem.:P De a lenyeg, hogy mi imadjuk ;) A turos sutiktol felek kicsit, hiszen itt nem is ismerik a turot (marmint ugymond azt a szo szerinti turot:P ), plane nem edesen, epp ezert idegenkednek annyira a Turo Rudinktol is. A Somloi galuskan is nagyon gondolkozom most, jo lenne, csak kibir egy repulo utat, utana meg hutoben lesz..A Szamos marcipanos megjegyzessel egyetertek:P A Dobos tortaval kapcsolatban mindig ketelyeim vannak, es ugye "mindenki magabol indul ki", en legalabbis igen, es altalaban akarhol vettem, szaraznak ereztem, es hiaba magyar, hiaba finom, engem kifejezetten zavar, hogy olyan kemeny a teteje, es erolkodve, benazva tudom csak megenni.:$ Mezespuszedli, Francia kocka, Melba szelet biztosan nem talalhatoak meg? Mert akkor ezeket mindenkepp adnek. Mit gondoltok a kulonfele izu jam-mel toltott puszedlikrol, tudjatok, amik olyan papircsomagolasu dobozban talalhatoak, pl. szivecske formaban? :D Vagy szemelszerint odaig vagyok kislany korom ota a Bombi puszedlit, ami talan nem magyar, de megcsak hasonlot sem talalok itt sehol. Nemetorszagban nem tudom van-e.
Nagyon szepen koszonom az osszes valaszolonak a hasznos es gyorsan erkezo tanacsokat! :D
puszedlik vannak Németországban (télapóra kaptam is egy nagy csomaggal), de nem tudom, hogy töltött is van-e.
Egyébként a túróval kapcsolatban annyit, hogy a legtöbb túrós sütemény ízlett nekik, a túrórudi azért nem, mert a csoki és a túró kombinációja szerintük furcsa. Ha belegondolsz, ez a kettő a többi hagyományos magyar süteményben sem található meg eddig.
Édesanyám magyar létére a mai napig azért nem kóstolta még meg a túrórudit, hogy túró meg csoki együtt, hát az mi már! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!