Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ha Lengyelországba megyek,...

Ha Lengyelországba megyek, milyen étel/ital (alkohol) különlegességeket kóstoljak meg?

Figyelt kérdés
Már egyszer kiírtam ezt a kérdést máshova, de rájöttem,hogy ennek ebben a kategóriában van igazán helye :)
2013. febr. 28. 22:47
 1/9 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

borscs,bigos

2013. febr. 28. 23:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Żubrówka (ejtsd: zsubrufká) bölényfű vodka. Rendszeresen ezt nyakaljuk a lengyel haverokkal. Almalével szelidítve a legfinomabb. És a "Karpackie 9" nevű igen erős (9%) és karakteres ízű sört is ajánlom :)
2013. márc. 1. 01:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Hjajj, drága lengyel barátaink és az ő finom ételeik :)))

Kóstold meg mindenképp a 'pyzy' nevű tésztát, hát az pörkölttel valami isteni.

Bigos (húsos-gombás káposzta), pierogi (töltött derelye szerű tészta), pączki (fánk), gniazdka (tekert nagyon édes zsíros fánk), buraczki (reszelt édes cékla), ezek mind isteni finomak ahhh :)

Régebben sokszor ettem kint húskrémet (olyan csomagolásban van, mint a kenőmájas), hát az is isteni.

2013. márc. 1. 01:46
 4/9 anonim ***** válasza:
2013. márc. 1. 02:01
 5/9 anonim ***** válasza:

tejkaramella és a korábban említett karpackie!:)

plusz amikor én ott voltam, nagyon-nagyon finom péksütiket ettem, valahogy sokkal jobbak voltak, mint a magyaroké.

2013. márc. 1. 09:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha már itt tartunk, a sima pékáru is nagyon finom, nem olyan sz@r, mint a magyar gumi zsömle és elrághatatlan kenyérhéj és társaik!

Én akárhány kenyeret ettem ott, mind finom, puha volt.

2013. márc. 1. 11:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Jajj, tényleg, a tejkaramella 'krówka' ! Valahol még nekem is van itthon, asszem megkeresem XD
2013. márc. 1. 11:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen, én is úgy értettem a péksütiket, hogy ebbe a kenyerek is beletartoznak, a 3*-os szálló reggeli menüjében mindig nagyon finom friss, puha kenyér volt, mindenki csak úgy tömte :) Felüdülés volt a magyar morzsálódós, fullasztó kenyerek után.
2013. márc. 1. 11:39
 9/9 A kérdező kommentje:
Hú, nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat,asszem lesz miből válogatnom :D
2013. márc. 1. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!