Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Japán konyha használ tojást...

Japán konyha használ tojást és sajtot?

Figyelt kérdés
2013. jan. 22. 11:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Tojást igen, pl szoktak belőle omlettet csinálni vagy levesbe tenni vagy rizshez.

Sajtot meg inkább tofut használnak.

2013. jan. 22. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

Tojást használnak, a sajt arrafelé ismeretlen dolog.


A tofunak meg semmi köze a sajthoz...

2013. jan. 22. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

A sajt nem ismeretlen dolog arrafelé, sőt...


A sakura és a tokachi elég ismert japán sajtok.


Régen igaz lehetett a megállapítás, miszerint a sajt ismeretlen, de manapság már nem.

2013. jan. 22. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Tofu:


A Távol-Keleti konyha kedvelt alapanyaga, Kínából származik. A tofu (vagy ahogy Kínában hívják doufu) szójababból nyert , külsejében a friss sajtra emlékeztető készítmény. A japán konyha előszeretettel használja: viszonylag semleges íze miatt sok ételükben megjelenik, sós és édes szószokkal egyaránt. A tofu a vegetáriánusok számára kitűnő fehérjeforrás.

2013. jan. 22. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Amit az egész világ elfelejt, az az hogy Kínában a szóját kényszerből ették, nem azért mert jó dolgukban megtehették, vagy mert finom..


Erre mi lett az egyik legelterjedtebb, ócska-olcsó kaja és adalék? A szója.


Az olcsó-ócska sajt táplálkozás élettani szempontból persze nem jobb :D És a drága sajt is csak élvezeti cikk.

2013. jan. 22. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 petfol válasza:
Kedvelt rizsfogyasztasi modjuk, hogy a fott rizsre nyers tijast utnek es elkeverik. Nekem nem jott be, de autentikus tokioi etteremben ettem, szoval biztosan nagyon japan.
2013. jan. 24. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen, mindkettőt használják. A tojás rengeteg ételben benne van, valamint sajtot is tesznek hagyományosabb ételekbe, pl. currys rizsbe.
2013. jan. 25. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:
Ha jól tudom, a japán lakosság döntő többsége érzékeny a tej lakktózára. Valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy a tej nem nagyon terjedt el, mint konyhai alapanyag.
2013. jan. 27. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Náluk másmilyen a tej, az ize is más :) Nem hinném, hogy tul érzékenyek lennének a laktózra, mert árulnak egy csomó fajta tejes teát, meg tejes kávét is, palackokban. Persze biztos van aki érzékeny, de rengeteg mindenbe tesznek tejet, főleg az italokba.
2013. jan. 27. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

...


A világon élő emberek nagyobb része érzékeny a laktózra (a laktáz enzim termelés mint allél úgy öröklődik, hogy az enzim aktivitás különböző erősségű lehet -nem tudom jobban elmondani, keveset konyítok genetikához).


Na most sok ember érzékeny a tejcukorra, de nem túlzottan.. ettől még nem tudja megemészteni a tejet, csak éppen nem lesz rögtön fogyasztás után rosszul tőle.


Területileg kelet felé haladva nő a laktóz intoleránsok előfordulása, gyakorisága a népességben. Itthon 20% körülire tehetők a laktóz intoleránsok. Alapvetően a laktóz intolerancia annyira normális mint a tűz intolerancia. Általában nem vagyunk tűzállóak, ahogy tejcukrot sem emésztünk, bár ebben az irányban valami mutáció miatt bizonyos fokú tejcukorbontó enzim aktivitás megmaradt bizonyos emberekben.

2013. jan. 27. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!