Csak tisztánlátás végett:
Az antibiotikumok (penicillin,furazolidon, tetraciklin,tylosin és társaik) egyetlen szerepe a kórokozó baktériumok elpusztítása. Csak a baktériumokra hatnak, vírusra hatástalanok. A növekedésre semmilyen hatásuk nincs.
Gondolom, hormontartalmú anyagokat akartál írni, de a mai vizsgálati lehetőségek birtokában ezek könnyen kimutathatók, ergo senki nem meri megkockáztatni a használatukat.
Ha a jó öreg Fleming annak idején nem találja meg a penicillint, az emberek is bajban lennének...
Disznó és moslék:
A disznó mindenevő, tehát semmilyen gondot nem okoz a vegyes növényi, és állati eredetű anyagok hasznosítása, akár keverve is. Természetesen moslékon nem berohadt, bomlásnak indult förtelmet értünk, hanem friss, vegyes ételmaradékot. Mostanában valami jó képességű, valószínűleg élőben disznót sosem látott okos kitalálta, hogy mekkora baj ezt etetni.
Csak megjegyzem, hogy a vaddisznó a fentiek mellett dögevő is, és köszönik szépen, megvannak, sőt én is meg vagyok, pedig elég sokat fogyasztottam belőle az elmúlt évtizedekben.
Szóval ne terjesszünk legendákat, butaságot!
Igen,hormontartalmú gyógyszereket is akartam írni.
Nem is igazából a disznóhússal van a baj, hanem azzal, hogy a felvágottakat akármilyen húst, teletömik tartósítószerrel, nitrittel, és egyéb ilyen hasznosnak nem mondható dolgokkal. Ezzel van a baj. Nem is az igazi hússal. De ugye ez igaz nagyon sok más ételre is.
Nem csak a felvágottakra.
Erről jut eszembe az antibiotikummal azért is tömhetik az állatokat, hogy ezzel megakadályozzák azt, hogy elpusztuljanak,még idő előtt.
Ezt a cikket érdemes elolvasni. Mivel nagyon rossz környezetben tartják az állatokat, amit nem tartok olyan elképzelhetetlennek, a megbetegedések miatt használhatnak antibiotikumot , még mielőtt elpusztul azért adhatnak nekik hormontablettákat hogy minél előbb levághassák őket...
Ezek csak feltételezések, de érdemes elgondolkodni rajta, hogy miket etetnek meg velünk. Ha már olyan kajákat eladnak amikben köztudottan minden összetevő rossz(gondolok itt a káros E betűkre) ez sem olyan lehetetlen.
Érdekes módon ha beírom a google-ban több cikket is kihoz ami ezzel foglalkozik. Gondolom nem foglalkoznának vele, és nem írnának részletes cikket sem, ha nem lenne belőle a fele igaz.
Ezek már nem legendák, meg butaságok egyszerűen be kell menni a boltba és szét kell nézni mennyi káros dolgot megeszünk. Senki nem meri megkockáztatni a használatukat? Tudtunk nélkül nem olyan biztos az. Akkor miért használnak rákkeltő anyagokat E betűket, stabilizátorokat, színezékeket, ételekben, italokban is egyaránt.És még sok mindent fel lehetne itt sorolni. Mert nem merik megtenni velünk,ugye? De épp ez az, hogy az emberrel már bármit meg lehet tenni, a tudta nélkül. És ha valaki figyelmeztetné arra,hogy mit is eszik miket tartalmaz, akkor egyből jönnek azzal ,hogy összeesküvés elméleteket gyártasz, meg hülye vagy, nem hiszek neked, butaság. stb
Nézd, jobb minél előbb tudni,hogy olyan világban élünk ahol csak a profit számít, semmi több. Csak a pénz diktál, és nem érdeklik az, hogy az emberek egészségével mi lesz.
Utánaolvastam és nem mind olyan ártalmatlan. Ti meg ennek nézzetek utána.
Nektek butaság, maradjon is az. Nem nektek írtam ki.
Ezek 100%os tények. Csak utána kell olvasni , és tájékozódni ebben a világban.
A tényen akkor sem lehet elmenni. Mert a tény az, hogy mérgeznek minket, nem is akárhogy. Lehet ezekre azt mondani, hogy nem igaz, de a valóság nem ezt mutatja.
Nagyon sok probléma van még a világban. És leginkább az borzaszt el ahogy az emberek ezekhez a dolgokhoz hozzáállnak.
Lehet utánanézni könyveknek, sok tanulmány született már a témával kapcsolatban. Ezek már nem tévhitek, csak azok számára akik még nem tudnak eleget vagy nem is akarják tudni.Mert elvből elutasítják, mert az kényelmes.
Azt meg nem tudom, hogy miért kellett félreértelmezni, igen tudom,hogy nem minden E betű káros, direkt nem is írtam oda, kíváncsi voltam, hogy ki az aki ebbe belefog kötni.
Teljes mértékben csak a káros E betűkre értettem.
És mely dolgokat írtam még, amik olyan butaságok? Tudsz ellenérveket felhozni mellette? De azt ne mond, hogy nincs bizonyíték amellett amiket írtam, mert van. A hús most mindegy, azt még én sem tudom de nem árt megfontolni, mintsem homokba dugni a fejünket.
Nem a pénz diktál? Hogy nem számít az emberek egészsége? Hogy bemész a boltba, és megnézed az összetevőket akkor fogalmad sincs, hogy mit jelent egy egy összetevő?
Ha még mindig abban hisztek, hogy itt minden olyan igazságos, tévedtek.
Csak az összetevő számít. Utánanézel , elolvasod mit jelent, és milyen hatásai vannak hosszútávon.
Nem most fogja megbosszulni önmagát az a temérdek mennyiségű káros anyag, amit most megeszünk, majd később öregebb korunkban. Számít a mérték, és számít az összetevő is. Minél kevesebb káros anyag, annál jobb. És a mértékletességen van a hangsúly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!