Készít valaki normális, színhúsos hurkát?
Olyat, amibe nincs beledarálva porc, bőr, fül, csont stb stb.
Csak kimondottam színhús van benne?? Őszintén szólva, a begyem tele van a "világbajnok" falusi, házi hurkákkal.
Mindenki azt mondja, ez az igazi, ezt egyed, ha nem tetszik meg egyél mást! Könyörgöm, egyék a kutyák a csontot meg a porcokat, meg a rágós, ehetetlen bőrdarabokat! Lépjünk már túl ezen a régi hülye, buta sztereotípián!
Létezik rendes, normális embernek való hurka?? Készít ilyet valaki?? Vagy csak nekem vannak "ekkora" igényeim??
A hurka az így normális.
Ez egyszerűen azt jelenti, hogy nem szereted a hurkát. :)
Egyébként vagy így, vagy jobban pépesítve az összes vörös árúban, kenőmájasban, minden ilyesmiben ugyanúgy ott van.
Vagy az, vagy műanyag. Lehet választani :)
Amiben nincs ilyen, azok a minőségi gépsonkák, meg az igényesebb füstölt kolbászok.
Tehát amúgy is eszed ezeket, csak másban nem zavar.
Szóval csak a hurkát nem szereted.
De amúgy az igaz, hogy tudni kell megcsinálni, mert a jó hurkában nincsenek kemény, ehetetlen részek.
Ha ilyen "hurkát" szeretnél, az bizony magadnak kell elkészítened.
A hurka, a disznósajt lényege éppen a másra nem, vagy kevésbé hasznosítható húsrészek, belsőség, fej, stb. feldolgozása.
Persze nem szabad átesni a ló túlsó oldalára.
Lehetőség szerint kerülni kell, hogy a csont, porc belekerüljön,(többnyire fennakad a daráláskor, de előfordulhat.
Bőr csak minimális kerüljön bele,(ami a húsokon van), ellenkező esetben a sütőben a hurka kézigránátként viselkedik. A sajtba kötelező némi bőrke ahhoz, hogy szépen szeletelhető legyen. Term. nem "rágós, ehetetlen" formában, hanem megpörzsölve, szépen lemosva, zsírtalanítva. A fül(hasonlóan előkezelve) a sajt "kötelező" alkatrésze.
Sokak megelégedésére készítek hurkát évtizedek óta, ezeket tartalmazza:
-rizs(gersli)
-fejhús
-belsőségek(máj, tüdő, szív)
-véres húsok
-dagadó
-tokaszalonna(a zsíradék miatt)
-fűszerek(majoránna, só, paprika, bors, szegfűbors)
Tehát, ha szín húsból szeretnéd, darálóra, töltőre fel!
Doboszoli !
Te mennyi rizst teszel egy kiló húshoz?
Nagyanyámék svábok voltak. A rizses hurkába l kiló húshoz csak 20-25 dkg rizst tettek. Ezt a hurkát fel is füstölték, és elállt a tél végéig.
Az Alföld déli részén lakom. Itt legalább a fele rizs, néhol még több is, mint a hús. Hiába van jól fűszerezve, nekem ez nem jó hurka.
De készítettek húsos hurkát is, rizs nélkül. A hozzávalókra nem emlékszem, csak arra, hogy a hús kockára volt vágva benne. Nem ismered véletlenül a receptjét?
Igen a gyerekkori ízek, élmények meghatározók ebben is.
Nálunk a Mátra déli lábánál a "mindent bele" hurka dívik, tehát nincs külön tüdős, húsos, májas, hanem ezek egyvelege.
A rizs hús arány feles.(term. főtt rizzsel számolva)
Ettem már kenőmájas szerű sváb hurkát, nem volt rossz, de a megszokás nagy úr..
Amit kérdezel feltehetően a szelőmájas, talán kétszer csináltam saját részre régen. Szép is, jó is, de elég macerás a készítése, így lemaradt a repertoárból.
Keress rá a neten, rengeteget találsz,saját tapasztalat híján nem akarlak félrevezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!