Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Egy európai embernek miért...

Egy európai embernek miért mondják, hogy nagyon óvatosan és lassan szokjon hozzá az amerikai (USA) édességekhez?

Figyelt kérdés

Nem ettem még ilyen, csak érdekelne.

Ismerősömék voltak kint az USA-ba, és ők is mondták, hogy egy európai számára az amerikai édességek többsége ehetetlen, és hogy képtelenség "hozzászokni" (megszokni) úgymond.

Miért? Mi van az amerikai édességekbe ami miatt ehetetlenek?

Erre mindíg kíváncsi voltam, mert még az utazási irodában valamint tapasztalt idegenvezetőktől is hallottam, hogy óva intenek mindenkit az édességektől.

Miért?

2012. dec. 24. 23:27
1 2
 11/14 anonim válasza:
44%
Nem tudom honnan jott ez a feltetelezes, de en itt elek 16 eve..Mondjuk otthon en is hozzavoltam szoktam a jokis nemet/osztrak/olasz csokikhoz ami itt ugye ritkaszamba mennek...Hersey csokival kezdtem annak idejen mondom na jol vanitt sem hizok el...egyebkent en cukrasz letemre megmondom hogy a sutik olyan csomor es undoritoan edesek,hogy az nem emberi...az itteni magyarok meg par amcsi is jonnek hozzam sutier meg tortaert mert nem tudjak megenni amit a boltokban lehet kapni annyira edesek..Sztem ez lehetett annak az oka hogy szoktak mondani amerikaban vigyazni kell az edessegekkel :D Eheto csokit en meg nem ettem amit itt gyartanak azt most itt becsuletesen elmondom :D
2012. dec. 25. 17:13
 12/14 anonim ***** válasza:
17%

Szia en angliaban vagyok, es szerintem ugyarrol van szo. Szerintem ugyanolyanok az amerikai edesegek mit itt. Eloszor is nagyon finomnak tartottam oket, en edesseg manias vagyok.

De mikor kaptam egy hazai napolyit es ettem, egybol neztem a csomaolast, hogy ez dietas vagy MI A FENE?? Szinte nem is ereztem edesnek. Amugy valoszinu hogy sokkal tobb izvilaggal rendelkezik egy hazai edesseg, vagy barmi, csak ha megszokjuk ezt a mu kajat, meg a tomenytelen cukrot, es az izfokozokat, utana egy termeszeres iz izetlennek erzunk. Szerintem ezert mondjak.

2012. dec. 27. 02:31
 13/14 anonim ***** válasza:
85%
Amugy meg nem ettem finomabb edesegeket mint egy magyar cukraszdaban. :) a legjobb sutik otthon vannak
2012. dec. 27. 02:33
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy tudom, hogy azért mondják ezt, mert az amerikai édességek állítólag túl édesek egy átlag európai/magyar ízlésének. Mondjuk ezzel vitába szállnék, mert itt is egyre jobban terjednek a minél édesebb dolgok... Nekem spec. a nálunk kapható cukrászsütemények 80%-a is túl édes, szóval... De az én ízlésemtől függetlenül látom, hogy egyre többen esznek egyre édesebb dolgokat, szóval lassan nem is lesz olyan távoli az átlag ízléshez az amerikai édesség. Kivételek persze mindig vannak/voltak, régen is voltak nagyon édesszájúak.
2012. dec. 29. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!