Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Egy európai embernek miért...

Egy európai embernek miért mondják, hogy nagyon óvatosan és lassan szokjon hozzá az amerikai (USA) édességekhez?

Figyelt kérdés

Nem ettem még ilyen, csak érdekelne.

Ismerősömék voltak kint az USA-ba, és ők is mondták, hogy egy európai számára az amerikai édességek többsége ehetetlen, és hogy képtelenség "hozzászokni" (megszokni) úgymond.

Miért? Mi van az amerikai édességekbe ami miatt ehetetlenek?

Erre mindíg kíváncsi voltam, mert még az utazási irodában valamint tapasztalt idegenvezetőktől is hallottam, hogy óva intenek mindenkit az édességektől.

Miért?

2012. dec. 24. 23:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy oltári nagy hülyeség szerintem. Én is voltam kint, kétszer is, és baromira ízlett minden édesség. Leginkább a cheesecake (sajttorta). Szóval persze a belgák és svájciak tudnak édességet csinálni, de azért az amcsi verzió sem ehetetlen. A tej speciel ízetlen, de alapvetően nem értek egyet ezzel a feltevéssel.
2012. dec. 24. 23:35
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
Ugyan én még nem jártam az USA-ban, és nem is fogok, de sok amerikai gasztroblogot olvasgatok, és látom a receptekben, hogy irtózatos mennyiségű cukrot képesek beleönteni az édességekbe. El sem tudom képzelni, hogy azokban a tésztákban lehet-e bármi ízt érezni a cukron kívül, nem beszélve a fél kiló porcukorral kikevert vajkrémekről, a pillecukrokról és társaikról. Azonnali cukorsokk :)
2012. dec. 24. 23:48
 3/14 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a Hershey's csokinak kimondottam lábszag mellékíze van. Nekem nem jött be, de pl a fánkok, oreo keksz az teljesen rendben van.
2012. dec. 24. 23:49
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

Én is úgy hallottam, hogy ezt azért mondják mert nagyon sok cukrot tesznek a sütikbe édességekbe.

Szóval nagyon édesek ezek az ételek.

2012. dec. 24. 23:56
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Ne felejtsétek el, hogy az édes, mint íz relatív... Én édesszájú vagyok és én magam nem éreztem a szokásosnál túlzotabban édesnek semmit. Persze ez 1x évvel ezelőtt volt. De a Hershey csoki például nekem nem is volt olyan édes. Az is igaz, hogy nem zabáltam végig az összes létező amerikai édességet, de nem is fogtam vissza magam annyira. :)
2012. dec. 25. 00:00
 6/14 anonim ***** válasza:
96%

Olvasgass amcsi receptoldalakat, láthatod, hogy nem tesznek bele több cukrot, mint amennyire szükség van.

Pl. az nbc tévéadó oldalán is vannak receptek. Más amerikai oldal most nem jut eszembe.

2012. dec. 25. 00:03
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

Ez a legnagyobb baromság amit valaha hallottam :D

Kint éltem pár évig, semmi különbség. Az édesség az édesség, akárhol is vagy.

2012. dec. 25. 01:06
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
a Hershey csokiban hiresen kevesbb cukor van mint a csokikban altalaban
2012. dec. 25. 05:48
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
Én valódi, Amerikából származó juharszirupot ettem. Édesszájú vagyok, de ez rémségesen édes volt, nem ettem meg. Ezek után vannak elképzeléseim a cukorsokkról és hasonló finomságokról.
2012. dec. 25. 12:22
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

De hát az szirup, olyan mint itthon a szörp.

Azzal csak igen vékonyan megkennek mondjuk egy palacsintát.

Olyan mennyiségű cukor van benne, mintha itthon normális mennyiségű lekvárt töltenének bele.

2012. dec. 25. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!