Jó minőségű szójaszószt keresek. Hol lehet kapni és mi a neve?
Figyelt kérdés
Amiket eddig vettem, azok sokkal hígabbak és rosszízűek voltak azokhoz a szójaszószokhoz képest, amelyek pl. a kínai büfékben van kirakva. Azoknak sűrű, melaszos állaguk van. Olyasmit keresnék...2012. dec. 18. 13:14
1/5 anonim válasza:
Szójaszósz, piros, Kikkoman 150 ml Hosszan érlelt, sötét színű szójaszósz, hozzáadott melasszal. Főzéshez ideáils, mert íze a melegítés hatására teljesedik ki. Gazdag, finoman édes ízvilág és kevesebb hozzáadott só jellemzi, mint az egyéb szójaszószokat. A sötét szójaszósz az ételek főzés utáni...
2/5 anonim válasza:
Szójaszósz, piros, Kikkoman 150 ml
Hosszan érlelt, sötét színű szójaszósz, hozzáadott melasszal. Főzéshez ideáils, mert íze a melegítés hatására teljesedik ki. Gazdag, finoman édes ízvilág és kevesebb hozzáadott só jellemzi, mint az egyéb szójaszószokat. A sötét szójaszósz az ételek főzés utáni ízesítésére és színezésére is kiválóan alkalmas.
Multikban és Ázsia BT -kapni. van nagyobb kiszerelés is
3/5 anonim válasza:
Pearl River Bridge sötét szójaszósz. Ez a legjobb mivel kínai, kajáldákban is használják, sűrű is. Van belőle "superior dark" változat, az nem tudom milyen gondolom az előbbinél sűrűbb/tovább érlelt :)
4/5 anonim válasza:
*Hülyeséget írtam, a superior első lefejtés, legjobb minőséget jelent :)
5/5 anonim válasza:
Valószínűleg nem a minőséggel van a baj, hanem rossz fajtát választottál. Rengeteg fajta szójaszósz létezik. Egy előző válaszoló tanácsolta neked a kikkoman szójaszószt, na azt ne vegyél. A japánoknál leginkább a hígabb, középbarnás, kevéssé sós szójaszósz a kelendő. Általánosságban elmondható, hogy a kínaiak szójaszósza sűrűbb, sötétebb, sósabb és aromásabb, mint a japán. Érdekes, hogy megemlítetted, hogy melaszos az állaguk, ugyanis a kínaiaknál közkedvelt a sötét szójaszósz, amiben melasz is van. Valószínűleg te ezt keresed. Arra figyelj, hogy a kínai és a japán sötét szójaszósz nem ugyanaz. A világos és a sötét szójaszószt egyébként könnyű megkülönböztetni, ha megfordítod az üveget és könnyen lefolyik a szójaszósz, akkor az világos, ha nehezebben, akkor sötét szójaszószról van szó. Aztán nézd meg a származási helyét, és a kínait vedd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!