Milyen jó minőségű teák vannak?
A legfinomabb tea amit valaha is ittam, az a kardamonnal ízesített fekete Ahmad tea volt.
Nem biztos, hogy itthon lehet kapni, testvérem Németországból szokta hozni. :)
Twinings (a britek is ugyanezt isszák, kár odamenni érte:D), azon belül is a szálas teákat érdemes venni (ezeket árulják fémdobozban, illetve earl gray szokott lenni papírban is). A szálas a filteresnél lényegesen olcsóbb és finomabb is.
Ha nem ismered a teákat, akkor érdemes egy filteres válogatást megvenni, abban ötféle van. Igaz nincs benne két kedvencem, az Irish Breakfast (az English Breakfast-nél erősebbnek tűnő reggeli tea), és a Jasmine Tea (jázminnal ízesített zöld tea).
Elnézhetsz még teaházakba is, de emlékeim szerint drágábban mérik a teafüvet, mint amennyi a twinings fémdobozos. Mondjuk néha jobbak is nála.
Emellett nem árt utánanézned, milyen hibákat lehet elkövetni teafőzéskor, mert ahogy mondják, "a tealevél elpocséklásának hihetetlenül széleskörű és jól elterjedt módjai léteznek; Amerikában például úgy tűnik, rossz teát csinálni a Bostoni eset óta a hazafiság részének számít." ;)
ha filteres tea, akkor a Twinnings, ahogy előttem már írták is páran.
Ha szereted a szálas teákat, akkor pedig nagyon ajánlom ezt a honlapot:
online is lehet tőlük rendelni, nem beszállítón keresztül, hanem saját maguk szerzik be, szóval nincs rajta annyi plusz költség, mintha másutt vennéd meg. Ráadásul tényleg kiváló minőségűek. Aki ivott már ebben a teaházban teát, az tudja, hogy össze sem lehet hasonlítani az itteni teákat a filteresekkel.
Teekanne rooibos karamell vanília
én imádom,különleges íze van,de itthon nem kapható.németországból szoktuk hozni
Teekanne málnás,az itthon is kaphat és finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!