Ha ledarálom a senchát, akkor matchát kapok?
1-es vagyok!
Életemben nem hallottam még ezeket a szavakat: sencha, matcha, pedig megéltem már jó néhány évet, és a konyhában is több mint 50 éve forgolódok.
Ezért elárulnátok végre, mit is takarnak ezek a szavak, és mely nyelvterület szavai????
1-es és egyben 3-as
A kérdés alatt meg van adva kulcsszónak több dolog, például a zöld tea, tehát nyilván arról van szó. A nyolcvan éves nagymamám is ezer éve főz már, viszont mi fiatalok is tudunk neki újat mondani, amit nem ismer, pedig létező dolgokról beszélünk és még csak idiótának sem néz. Azért a kérdező a retardált, mert ön nem ismeri a kérdésben szereplő dolgokat?
Bocsi!
Az apró betűst nem olvastam, mellesleg a zöld teát én is iszom, de nem a japánt, hanem a kínai kiszerelést. :))))
Még megkérdeztem itt, hogy ha ezek japán szavak, akkor mégsem volt olyan hülyeség, amit első hozzászólásomban írtam!!
Hova tűnt ez, az utolsóként beírt válaszom???
Miért kellett "kimoderáltatni"?
Senkit nem bántottam meg vele, csak tisztáztam, hogy akkor ezek szerint mégsem vagyok hülye, csak öreg! A kettő nem ugyaz!
Ó, lemaradtam! Moderálás történt? :)
Köszi a válaszolóknak mindent. Azért kérdeztem ezt, mert a sencha (japán szálas zöld tea) megfizethető áron van, a matcha (finom zöld tea por, amit a japán teaszertartáskor isznak) meg borzalmasan drága. Talán ha ledarálnám, akkor spórolnék vele :) Mindenesetre kipróbálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!