Mi az az élelmiszer, amiről Németország világhírű?
Belgium és Svájc pl. a csokijáról, Hollandia és Franciaország a sajtjairól (utóbbiak még a finom péksüteményeiről, bagettjeikről), az olaszok a kávéjukról világhíresek.
Van olyan élelmiszer, ami arról híres, hogy a németek készítik a legjobban el?
9-es vagyok.
Ismerős volt Németben rokonnál egy hétig, ő mesélte, hogy a háziasszony annyit főzött a gombócból, ahányan az asztalt körbeülték (mert ott az a szokás).
Az ismerősöm férje viszont csak húst hússal szeret enni, de a háziasszonyt sem akarta megbántani. Addig forgatta a tányérján a gombócot, míg az leugrott róla, a szőnyegen landolt!
Lehet, hogy a cseheknél knédli, a németeknél ki tudja, de ezek szerint hagyománya van!
Köszi!
Akkor mostmár ennyivel is többet tudunk. :))))
Kedves Kérdező!
Áruld már el légyszi, mi különbség van az étel, vagy élelmiszer között.
Én írtam (=ezek szerint) a Knédlit, amire azt mondod, hogy nem ételt kérsz, hanem élelmiszert. Miben különbözik ettől az általad kommentben írt péksütemény????
A Knédlit főzik, a péksüteményt sütik, egyébként ugyanúgy étel mind, még az általad írt sajt is ide sorolható.
Kronat Gold kave
Zwiebel wurst
De a rantot husra mindenfele ketes szoszt raknak- amivel szerintem elrontjak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!